041 726 449 turizem@az-sp.si

Ameriški glasbeni jug

0
Cena
od1,990€
Cena
od1,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

41
10 dni, let+bus
Datumi: 09.07.2020, 01.10.2020, 25.10.2020, 26.12.2020
ZDA
Program

1. dan:Slovenija - Atlanta

Ob dogovorjeni uri zbor potnikov na enem izmed sosednjih letališč oz. organiziran transfer od doma na letališče. Po opravljenih formalnostih polet preko enega izmed evropskih letališč proti ZDA. V večernih urah po lokalnem času pristanek na letališču v Atlanti in transfer v hotel. Nočitev.

2. dan:Atlanta - Chattanooga

Po zajtrku bomo raziskali glavno mesto zvezne države Georgie in mesto, ki je pomemben korak v svojem razvoju doživelo leta 1996, ko so se tu odvijale poletne olimpijske igre, katerega glavna zapuščina je športna dvorana v Centennial Olympic Parku v središču mesta. Je mesto, ki so ga severnjaki v državljanski vojni požgali do tal tako, da je danes po ameriških normativih novo mesto. Med glavne znamenitosti spada Svet Coca cole, saj je Atlanta rojstna hiša te priljubljene osvežilne pijače. Tu so še hiša CNN, rojstna hiša borca za pravice temnopoltih, Martina Luthra Kinga mlajšega, hišo Mararet Mithcell , da se podučimo o vsem kar je povezano s filmom v Vrtincu, v Carterjevem centru s knjižnico pa lahko spoznamo delo nekdanjega ameriškega predsednika Jimmya Carterja. V mestu je poznana še Philip Arena, kjer lahko spremljamo košarkaške tekme, kongresni center GWCC in stadion Georgia Dome, ki je dom nogometne ekipe Atlanta Falcons. Po ogledih pa bomo v zgodnjih popoldanskih urah nadaljevali proti jugu, v zvezno državo Tennessee, v mesto Chattanooga. Ob prihodu nastanitev v hotelu, nato pa raziskovanje mesta, ki je polno neverjetnih restavracij, prireditev v živo, umetnosti in atrakcij. Nočitev.

3. dan:Chattanooga - Lynchburg - Nashville

Po zajtrku si bomo ogledali mestno jedro slikovitega mesta Chattanooga, ki leži med gorami, vzdolž reke Tennessee, nato pa se odpravili na kratko vožnjo z vlakom ali pa z zobato železnico (odvisno od vaših želja). Nato bomo nadaljevali v Lynchburg, kjer bomo po želji obiskali prvo destilarno znamenitega wiskeya Jack Daniels, zvečer pa prispeli v središče country glasbe, v Nashville, kjer se bomo namestili, nato pa sledi večerni ogled mesta z znamenitostmi: Opryland, Rymannov avditorij, Country Music Hall of Fame in zaključek dneva v enem izmed tradicionalnih honky – tonky barov. Nočitev.

4. dan:Nashville - Memphis

Po zajtrku se bomo odpeljali v smeri Memphisa. Na poti se bomo ustavili v »Nacionalnem parku Shiloh«, kjer se je med ameriško državljansko vojno odvila največja bitka na tleh Tennesseeja. Tekom dneva bomo prispeli v Memphis, v mesto v zvezni ameriški državi Tennesse, ki leži ob reki Mississippi. V kulturni identiteti ameriškega juha je imelo pomembno vlogo. Je rojstno mesto rojstno mesto Rock n’ rolla in dom Bluesa ter domovanje Elvisovega Gracelanda, kralja Rock n’ rolla. Kupil ga je pri njegovih dvaindvajsetih letih in je bil njegovo zadnje domovanje, kjer je leta 1977 umrl zardi srčnega napada. Danes je muzej, ki si ga bomo ogledali, saj je Elvisov Graceland drugi za Belo hišo, najbolj obiskani ameriški dom. Preostanek dneva lahko preživimo na več načinov. Z dvigalom se lahko odpravimo v 28 nadstropje memphiške Pyramid in uživamo ob pijači in odlični hrani ter spektakularnem 360 stopinjskem pogledu na Memphis pod nami. Če želimo spoznati, kjer je bil posnet prvi rock’n roll single, potem ne smemo izpustiti ogleda v Sun Studiu, ki je bil nekoč dom velikih, kot so Johnny Cash, Elvis, Carl Perkins, B.B. King in Jerry Lee Lewis. Obiščemo lahko še National Civil Righsts museum, ki se nahaja v nekdanjem motelu Lorraine, kjer so na balkonu ubili Martina Luthra Kinga. Mesto Memphis je znano po dobrotah iz žara, zato bomo preizkusili ameriški barbecue, zvečer pa odpravili še na Beale Street, ki je najbolj znamenita ulica v ZDA, ki privlači milijone obiskovalcev z vsega sveta in kjer zvečer zvenijo refi bluesa. Izpustili ne bomo niti zgodovinske Front Street, ki je znana kot bombažna cesta. Nočitev.

5. dan:Memphis - Jackson - Vicksburg

Po zajtrku nas čaka ogled Elvisovega Gracelanda, nato pa bomo čez Jackson nadaljevali v Vicksburg, kjer se bomo ustavil v spominskem parku, kjer se je leta 1863 odvijala ena ključnih bitk ameriške državljanske vojne. Občutek ameriškega juha nam bodo dajale tipične hiše, kot so Anchuca Historic Mansion. Po želji si lahko katero izmed njih tudi ogledamo. V starem delu mesta lahko obiščemo dve umetniški galeriji, to sta Galerija HC Porter in Galerija Atika. Nočitev.

6. dan:Vicksburg - Natchez - Baton Rouge - New Orleans

Po zajtrku bomo čez zgodovinsko področje Natchez Trace Parkway, ki s svojimi 444 miljami predstavlja zgodovinsko pot med državo Tenesse in delto Mississippija, nadaljevali na jug. Prispeli bomo v Natchez, ki je najstarejša naselbina ob reki Mississippi, ki so jo naselili Evropejci. Pred državljansko vojno je bilo eno najbogatejših trgovskih mest, s cvetočimi plantažami bombaža, kjer so zgradili številne bogate veleposestniške vile. Kraj je bil eden najvarnejših pred poplavami reke. Nadaljevali bomo v prestolnici Lousiane, v Baton Rouge, kjer se bomo ustavili pred mestno hišo in univerzo, nato pa nadaljevali proti New Orleansu, v multikulturno zibelko jazza, ki slovi tudi po značilni kulinariki. Mesta se je prijel vzdevek »Big Easy«, saj s svojim ležernim ritmom vabi k sproščenemu in brezskrbnemu uživanju. Najprej se bomo odpravili na eno izmed plantaž Oak Alley, ki ležijo ob najdaljši ameriški reki Mississippi, ki je dolga 3797 kilometrov in se izliva v morje pri New Orleansu. Stari vhod na Oak Alley Plantation je zanimiv zaradi 300 let starih hrastov, zaradi česar Oak Valley sodi med najlepše na jugu ZDA. Tu so posneli tudi številne filme. Po ogledu sledi namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan:New Orleans

Oglede v mestu bomo pričeli v mondeni četrti Garden District z ohranjenimi starimi vilami, nato se sprehodili po živahni francoski četrti: Royal in Bourbon, si ogledali trg Jackson, katedralo, mestno hišo Cabildo in tržnico St. Rock Market, kjer lahko okušamo vse od francoskih palačink do korejskih perutničk. Tudi Moon Walk – promenade ob rečnem obrežju ne bomo izpustili, prav tako pa tudi ne Muzeja južnaške hrane in pijač. Popoldan se bomo s starim rečnim parnikom zapeljali po reki Mississippi, zvečer pa obiskali enega izmed lokalov z živo glasbo. Nočitev.

8. dan:New Orleans - Mobile - Montgomery

Po zajtrku bomo nadaljevali ob Mehiškem zalivu, v zvezno državo Alabama, kjer se bomo ustavili za ogled bojne ladje USS ALABAMA v mestu Mobile, nato pa bomo nadaljevali do prestolnice Montgomery, ki so jo ustanovili oz. prva naselja postavili prvotni prebivalci Alabame, Alabama indijanci, ki so tu »kraljevali« vse do prihoda Evropejcev. Med najpomembnejše znamenitosti spadajo zgradba Alabama State Capitol, ki prestavlja center oblasti države Alabama, First White House of Confederacy, cerkev Dexter Avenue Baptist church, v kateri je deloval Martih Luther King, potem je tu še RSA Tower in številne obnovljene zgradbe iz 19 stoletja. Prosto, nato namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan:Montgomery - Atlanta

Zgodaj zjutraj bomo krenili proti Atlanti, kjer bomo nadaljevali z ogledi, ki jih na dan prihoda v Atlanto nismo uspeli opravit oz. se lahko odpravimo na nakupovanje na območje Buckead, ki je bogato s trgovinami in trgovskimi centri. Tu so blagovnice Macy’s, Neiman Marcus, Bloomingdales, ki spada med znamke modne industrije, zabavne elektronike ipd. Ob dogovorjeni uri sledi transfer na letališče in po opravljenih formalnostih polet proti Evropi.

10. dan:Evropa - Slovenija

Po pristanku na enem izmed sosednjih letališč sledi slovo od sopotnikov oz. za doplačilo organiziran transfer domov.

Cena:

 • 1990 EUR preračunana na 8 oseb,
 • 2090 EUR preračunana na 6-7 oseb.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • transferje po programu, parkirnine in gorivo,
 • zunanje oglede po programu,
 • 8 x nočitev z zajtrkom v hotelih in motelih 3*,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • soba 1/1: 420 EUR,
 • vstopnine cca:
  • Atlanta – The World of CC: 16 USD, CNN studio: 15 USD + takse, Stone Mountain: 34,95 USD, Aquarium: 30,95 USD + takse
  • Chattanoga – železnica – odvisno od programa, od 17 USD dalje
  • Lynchburg – destilarna: 17 USD
  • Memphis – Sun Studio: 14 USD
  • Nashville – Graceland: od 39,75 USD dalje, Sun Studio: 14 USD
  • Vicksburg: NP Military Park: 6 USD,
  • New Orleans: Oak Alley Plantation: 25 USD, Muzej hrane in pijač: 10,50 USD, vožnja s parnikom po reki Mississipi: 34 USD + kosilo 19 USD,
  • Mobile: ladja USS Alabama: 15 USD
 • odhod v juliju in decembru: 180 EUR, odhod v začetku oktobra 110 EUR,
 • prevoz na in iz letališča: cena odvisna od števila potnikov in kraja odhoda/povratka,
 • riziko odpovedi 3,25 % od vrednosti aranžmaja,
 • zdravstveno zavarovanje CORIS: cena odvisna od višine kritja in števila oseb: info v agenciji.

Obvezna doplačila:

 • ESTA dovoljenje: 20 EUR.

Opombe:

 • Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.
 • pridržujemo si pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali spremembah v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja (cena je preračunana na dan 19.01.19: 1,2276 USD = 1 EUR;
 • alkohol: pitje alkoholnih pijač na javnih prostorih in v avtomobilu je prepovedano za vse, tudi za sopotnike, seveda vam tega nihče ne bo branil v lokalih;
 • prevožena razdalja: dnevno prevozimo velike razdalje, vendar vožnja ni naporna, saj se izgubi med celodnevnimi ogledi. Promet poteka tekoče in zelo mirno, prometne nesreče so redke;
 • časovna razlika (jet lag): običajno ob prihodu na destinacijo ne povzroča težav. Časovna razlika je 5 oz. 6 ur;
 • rok prijave za navedeno ceno: 6 mesecev pred odhodom.
 • minimalno število potnikov: 8. 
Slike