041 726 449 turizem@az-sp.si

Biseri Kambodže in Vietnama

0
Cena
od2,100€
Cena
od2,100€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

105
11 dni, let+bus
Kambodža, Vietnam
Šifra: AŽ13
Program

1. dan:Slovenija

Ob dogovorjeni uri zbor potnikov na enem izmed sosednjih letališč oz. po želji za doplačilo organiziran transfer na letališče. Po opravljenih formalnostih polet proti Aziji.

2. dan:Bangkok

Tekom dneva pristanek v Bangkoku in transfer v hotel, večerja ter nočitev. Po želji in v primeru dovolj zgodnjega prihoda v hotel, krajši panoramski ogled Bangkoka.

3. dan:Bangkok - Siem Reap

Po zajtrku transfer na letališče in polet za Kambodžo, kjer bo pristanek v popoldanskih urah. Krajša panoramska vožnja, namestitev v hotelu in prvo raziskovanje okolice, tudi s čolnom, nato pa obisk nočne tržnice in pričakanje sončnega zahoda na hribu Bakheng, od koder je čudovit razgled na jezero Tonle Sap in Angkor Wat. Na hrib je možno prijahati s sloni (doplačilo). Večerja in nočitev.

4. dan:Siem Reap (Angkor Wat)

Po zajtrku nas čakajo prvi ogledi v Kambodži. Obiskali bomo staro palačo, Angkor Thom, slonje stopnice, Terrace of Leper king, Phemean Akas in na koncu še skrivnostni tempelj Ta Prom v krempljih džungle, kjer so snemali tudi film Indiana Jones in kjer je Angelina Jolie utrgala jasminov cvet. Občudovali bomo velika drevesa, ki s svojimi velikimi listi filtrirajo sončno svetlobo in zagotavlja dobrodošlo senco in dajejo vtis livarske zelenkaste svetlobe in možnost za obstoj lišajev, mahu in plazečih se rastlin. Po ogledih se bomo vrnili v mesto Siem Reap, kjer nas čaka ogled neverjetnega parka Angkor Wat, ki vsebuje ostanke prestolnice Rdečega imperija, slavni tempelj Angkor Wat. Vse to pa je UNESCO vzel pod svojo zaščito, saj ostanki pričajo o izjemni civilizaciji, ki je postavila številne bazene, nasipe, rezervoarje, kanale… Park je naseljen in današnji prebivalci se v večini ukvarjajo z gojenjem riža. Sončni zahod bomo dočakali na hribu Bakheng, od koder je čudovit razgled na jezero Tonle Sap in Angkor Wat. Na hrib je možno prijahati s sloni. Samopotrežna večerja v restavraciji in ogled tradicionalnega Apsara šova v izvedbi lokalnih lepotic, ki na zemlji poosebljajo božansko lepoto in so lep primer Kmerske kulture. Nočitev.

5. dan:Siem Reap - Ha Noi

Po zelo zgodnjem zajtrku nas čaka polet za Ha Noi, v tisoč let staro mesto na bregovih reke Song Hong – Rdeče reke, ki mu pravijo tudi mesto parkov in jezer. Po pristanku nas čakajo ogledi. Obiskali bomo Tempelj književnosti, ki je bil zgrajen leta 1070 v času dinastije Thanh Tong kot univerza, posvečena Konfuciju in drugim učenjakom ter modrecem. Nadaljevali bomo do Pagode Tran Quac, ki se nahaja ob romantičnem jezeru West Lake, nato do rezidence predsednika Ho Chi Minha, kjer je živel od leta 1958 pa do svoje smrti. Hiša se nahaja v velikem vrtu, obdajajo jo mango drevesa in okoli nje se širi vonj iz cvetov jasmina in vrtnic. Ogledali si bomo še eno steberno pagodo, ki spominja na lotosov cvet, simbol čistosti, ki se dviga iz morja žalosti in slišali zanimivo zgodbo o njenem nastanku. Zapeljali se bomo tudi do jezera Hoan Kiem, kjer se barve vode menjavajo in kjer lahko občudujemo želve velikanke. Občudovali bomo tempelj Ngoc Son in slišali legendo o čarobnem meču in se na koncu sprehodili po stari četrti – po »36 starih ulicah in četrtih«, ki so zgodovinsko in arhitekturno raznolike in kjer bomo občudovali vsakodnevno življenje njenih prebivalcev. Konec dneva nas čakajo le še večerja ter nočitev in obisk gledališča vodnik lutk, kjer se vse dogaja na vodi ob spremljavi značilne vietnamske glasbe. Nočitev.

6. dan:Ha Noi - Ha Long Bay (Zmajev zaliv) - Ha Noi

Po zajtrku nas čaka triurna vožnja vzdolž Rdeče Reke, vse do njene delte, mimo riževih polj do Ha Longa, v zaliv Tonkin, ki vključuje okoli 3000 otokov in otočkov, ki tvorijo spektakularen prizor iz apnenčastih stebrov. Zaradi njihove izjemne lepote in biološkega pomena, je bil uvrščen na UNESCO-v seznam svetovnih znamenitosti. Ob prihodu v pristanišče se bomo vkrcali na eno izmed ladij »junk« in se odpravili na 6 urno križarjenje po zalivu Halong Bay. Med križarjenjem nam bodo postregli sveže pripravljeno morsko kosilo, ustavili pa se bomo tudi na enem izmed otokov, kjer bomo uživali na peščeni plaži in plavali v čistem morju. Sledi povratek na kopno, nato pa vožnja v hotel v Ha Noi. Nočitev.

7. dan:Ha Noi - Hue

Po zajtrku v zgodnjih jutranjih urah sledi transfer na letališče, od koder bo polet za Hue. Po pristanku sledi ogled Imperial Cidatel, ki ga je dal v začetku 19. stoletja zgraditi cesar Gia Long kot nekakšno repliko »prepovedanega« mesta v Pekingu. Nato bomo obiskali kraljevo grobnico kralja Tu Duc in največje trgovsko središče pokrajine Hue in sosednjih regij, kjer bomo doživeli dnevni utrip in vzdušje sejma. Tu bo tudi priložnost nakupa tipičnih vietnamskih spominkov, kot so stožčasti klobuki, čaji, jagode, lotusova semena, domače pecivo in rezanci, imeli pa bomo tudi možnost okušanja lokalne hrane. Zvečer pa ob večerji folklorna predstava in nočitev.

8. dan:Hue - Da Nang - Hoi An

Po zajtrku nas čaka vožnja na jug države. Krajši postanek v muzeju Cham, kjer se nahaja največja zbirka kiparstva in umetniških del na svetu. Ogledali si bom kip hindujskega boga Ganesha, ki upodablja Ganesho kot stoječe človeško telo s slonjo glavo in s skledo v levi roki. Od tu bomo nadaljevali v Hoi An, kjer se bomo ustavili v nekdanjem trgovskem pristanišču, kjer bomo občudovali dobro ohranjene stavbe in ulice, ki so pod zaščito UNESCA. Kraj predstavlja zlitje avtohtonih in tujih kultur, predvsem kitajskih in japonskih, s kasnejšimi evropskimi. Hiše z lesenimi elementi vzdolž ulice za pešce in japonski pokriti leseni most s pagodo predstavljajo izjemno dobro ohranjen primer pristanišča Dalnjega vzhoda. Pogledali bomo tudi tempelj Quan Cong, ki je posvečen istoimenskemu kitajskemu generalu, ki je častil zvestobo, iskrenost, poštenost in pravičnot ter staro hišo trgovca v pristaniškem delu mesta, imenovano Tan Ky. Predstavlja kombinacijo vietnamskih, japonskih in tudi kitajskih elementov iz časa, ko so te tri skupnosti živele skupaj. Hiša prestavlja značilnosti orientalske filozofije: nebesa, zemljo in ljudi, okrogli bloki pa predstavljajo pet elementov: kovino, les, vodo, ogenj in zemljo. Sto ilustriranih ptic pa predstavlja popolnost. Po ogledih prosto do večerje v lokalni restavraciji, nato pa povratek v hotel in nočitev.

9. dan:Hoi An - Ho Chi Minh

Po zajtrku v hotelu transfer na letališče in polet za Ho Chi Minh, ki ga domačini še vedno imenujejo Saigon. Gre za center trgovine, financ, kulture in turizma Vietnama. Rastoča metropola predstavlja kontrast njenemu severnemu delu mesta, kjer gnečo na ulicah še vedno predstavljajo kolesarji, motorji in številne trgovine ter kavarne. Nas pa čaka raziskovanje tunelov na obrobju mesta, neverjetnega 200 km dolgega podzemnega omrežja, ki so ga zgradili Vietnamci skozi dolgi boj za osvoboditev. Po ogledu se bomo vrnili v Ho Chi Minh in si ogledali znamenitosti, kot so Notre Dame Chatedral v starem delu mesta, stara pošta, pagoda želv in vojni muzej ameriških vojnih zločinov ter lutkovne vlade, kjer bomo spoznali grozote lokalne vojne. Nadaljevali bomo do mošeje z modrimi vrati, Saigonske kitajske četrti, kjer je nepopisna gneča in ponuja vse, kar si lahko zamislite, od svežih vietnamskih pridelkov do blaga s kitajskih pridihom. Tu bo zanimivo opazovati še budistični arhitekturni slog in notranjost pagod, dvorišč, oltarjev in slik. Večerja in nočitev.

10. dan:Ho Chi Minh - Mekong delta

Po zgodnjem zajtrku nas čaka vožnja do My Tho, v delto reke Mekong, ki jo nekateri imenujejo kar skleda riža Vietnama, kjer se bomo s čolni zapeljali na otoke, kjer so številni sadni vrtovi in kjer bomo uživali v raznovrstnem sadju in ob kosilu v lokalni restavraciji. Po poldan bomo nadaljevali še z dodatnimi ogledi izven programa ali pa si bomo privoščili nekaj prostega časa pred transferjem na letališče v poznih večernih urah. Po prijavi za let sledi okoli polnoči polet proti Evropi.

11. dan:Evropa - Slovenija

Tekom dneva pristanek na enem izmed sosednjih letališč in po želji za doplačilo organiziran transfer v Slovenijo.

Cena:

 • 2100 EUR preračunana na 15 oseb,
 • 2150 EUR preračunana na 13 oseb,
 • 2210 EUR preračunana na 11 oseb.

Cena vključuje:

 • mednarodni letalski prevoz in vključene letališke takse,
 • notranje lete po programu in vključene letališke takse,
 • transferje na destinaciji po programu,
 • nastanitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3 *,
 • večerje in kosila po programu,
 • vse vstopnine in dovoljenja za oglede po programu,
 • križarjenje v Halong bay in vožnja s čolnom po Mekong delti,
 • ogled vodnih lutk,
 • folklorno predstavo v Hue,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • vietnamski vizum in stroški pridobitve: 60 EUR,
 • vizum za Kambodžo: cca 25 USD in se plača ob vstopu v državo,
 • napitnine: 50 USD na licu mesta,
 • soba 1/1: 220 EUR,
 • novoletni termin: cena na vprašanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 3,25% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS: cena je odvisna od višine kritja in števila zaposlenih oseb.

Opombe:

 • pridržujemo si pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali spremembah v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja (cena je preračunana na dan 28.08.2016.; 1,1170 USD = 1 EUR.
 • končni obračun potovanja bo narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
 • minimalno število potnikov: 11.
 • Vietnamsko vizo vam uredimo v agenciji. Za pridobitev vizuma potrebujemo izpolnjen obrazec, ki vam ga pošljemo, 2 fotografiji in potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.
 • Vizo za Kambodžo pridobimo tekom samega potovanja pred vstopom v državo. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 2 fotografiji ter vsaj 4 prazne strani v potnem listu.
 • Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Uradno je celotna Indokina malarično območje. Več informacij najdete na spletnem naslovu www.zdravinapot.si.
Slike