041 726 449 turizem@az-sp.si

Celostno potovanje po Islandiji

0
Cena
od1,699€
Cena
od1,699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

454
10 dni, let
Datumi: 10.09.2021
Islandija

“Celostna terapevtka Mojca Debelak bo z nami na potovanje odnesla 11 let terapevtsko intuitivnih delavnih izkušenj z ljudmi in jih vpletla v popotovanje, da bi lahko sebe popeljali tudi v odkrivanje in razumevanje svoje psihe, čustev, zavesti in podzavesti. Vsak dan bo smiselno ponudila orodja in znanja, s katerimi bi ob njeni pomoči dosegli še globlji mir, se čutili kot bitje in se samospoznavali. Prepletala bo področja iz karmične diagnostike, postavitve družine, meditacije, dihalnik tehnik, joge, znanja o prehrani, intuiciji, karmi in dharmi, reikiju, vedski astrologiji, torej življenju v vseh razsežnostih. Glede na vremenske razmere, počutje in potrebe celotne skupine ter danosti bivanjskega okolja bo prilagajala vaje in tehnike sprotni dinamiki dneva.”

Program

1. dan:Slovenija - Reykjavik

Ob dogovorjeni uri zbor potnikov na enem izmed sosednjih letališč oz. za doplačilo organiziran transfer na letališče, od koder bomo poleteli na Islandijo. Po pristanku na letališču Keflavik sledi najem vozil in vožnja do namestitve. Nočitev.

2. dan:Reykjavik - Borgarnes

Dan bomo pričeli z ogledom fotogeničnega Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu. Sprehodili se bomo do znamenite Hallgrimskirkje, mestne hiše, parlamenta in ponosa Islandcev – koncertne dvorane. Po želji bomo za doplačilo obiskali še Perlan, kjer je med drugim možen ogled planetarija, enega izmed najbolj naprednih tehnoloških projektov v svetovnem merilu – uporabljena je tehnologija 8K. Tekom dneva se bomo imeli možnost okrepčati s samopostrežnim kosilom. Popoldan pa se bomo iz glavnega mesta podali proti Borgarnesu, s kakšnim ovinkom ali postankom na poti. Nočitev.

3. dan:Polotok Snaefellsnes

Dan bomo preživeli na polotoku Snæfellsnes, ki je najbolj znan po Snæfellsjökull – Snežni gori, kjer naj bi po zgodbi Julesa Verna lahko našli vhod v središče zemlje. Eni temu delu otoka pravijo Islandija v malem, kajti obiskovalcu nudi vsega po malem: bazaltne stebre, ribiške vasice, poti ob obalnih klifih z zanimivimi skalnimi oblikami, polja lave, vulkanske kraterje, plaže iz črnega peska, slapove, čudovite pečine in številne ptice ter morda celo tjulnje. Na tem območju stoji Kirkjufell, simetrična in čudovito stožčasta gora, najbolj fotografirana na Islandiji. V bližini je slap, do katerega se bomo sprehodili in uživali ob čudovitem razgledu. Sledi povratek v Borgarnes in nočitev na isti lokaciji kot prejšnjo noč.

4. dan:Borgarnes - dolina Vididalur - Akureyri

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu. V dolini Vididalur si bomo ogledali globoko sotesko Kolugljufur, v katero pada več slapov in kjer naj bi domovala velikanka Kola. Od tu bomo nadaljevali v Akureyri, v upravno, kulturno in izobraževalno središče severne Islandije. Ob prihodu se bomo podali v najsevernejši botanični vrt, kjer bomo videli tudi avtohtone rastline, nato se sprehodili še po slikovitem mestu in tisti, ki bodo želeli pluti po globoko vrezanem fjordu, bodo imeli možnost za doplačilo ogled predstavnikov največjih živali na našem planetu. Nočitev.

5. dan:Akureyri - področje Mývatn (Jezero mušic) - Akureyri

Ta dan se bomo odpravili na jugovzhod, do mogočnega slapu Godafoss na področju Myvatn, ki je pravi raj za ptice, ljubitelje opazovanja ptic in narave. Na svoj račun bomo prišli vsi, ki nas zanima geologija, kajti Islandija nudi na tem območju zelo raznolik izbor vulkanskih fenomenov. Pozornosti vredni bodo psevdokraterji Skútustaðagígar, labirint lavinih formacij, eksplozivni krater Hverfjall, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Zanimivo bo opazovati tudi jezero Mývatn (Jezero mušic), ki je bogato s postrvjo. Odpravili se bomo še raziskovat vulkansko območje Krafla. Ob vonjavi žvepla si bomo ogledali vulkan Viti in se sprehodili po starih lavinih poljih ter uživali ob pogledu na prelivanje rumene, modre, zelene, rjave, oranžne, rdeče in črne barve, videli bomo fumarole – luknje iz katerih se kadi. Tekom dneva bo za doplačilo še možnost kopanja v »Modri laguni« severa. Sledi povratek v Akureyri in nočitev.

6. dan:Akureyri - Husavik - Jökulsárgljúfur - Vzhodni fjordi

Ta dan nas bo pot vodila znotraj t.i. »diamantnega kroga« Islandije. Krajši postanek bomo naredili v pristaniškem mestu Husavik, nato nadaljevali do najbolj vodnatega slapu Islandije – Dettifoss, ki pada v ozko sotesko Jökulsárgljúfur, za tem prečkali »Islandsko puščavo« in opazovali sive goličave z majhnimi hribčki in jezerci. Z nekaj sreče bomo zagledali najlepšo goro Islandije in karibuja – severnega jelena. Zvečer bomo prispeli na področje vzhodnih fjordov, kjer se bomo namestili. Nočitev.

7. dan:Ledeniška pravljica

Zjutraj bomo nadaljevali na jug do mesta Höfn, zadnjega pristaniškega mesta na tem delu Islandije, saj se bomo približali področju ledeniških rek, ki s svojimi nanosi peska v morje onemogočajo pristaniške pogoje vse do velike ravnine na jugozahodu. Vzdolž ledenika Vatnajökull bomo nadaljevali vožnjo do ledeniške lagune Jökulsárlón, kjer bomo občudovali ledene gore, ki se trgajo z ledenika, napolnjujejo laguno in se počasi pomikajo proti izhodu na morje. Ob tem postanku se načudimo tudi »pojavu« diamantne plaže. Po želji se bomo za doplačilo odpravili na kratko plovbo med ledenimi gorami s čolni zodiaki v sosednji, manj oblegani in po našem mnenju, celo lepši laguni. Nadaljevali bomo mimo narodnega parka Skaftafell in postali ob kateri izmed ledeniških moren. Vse lepote tega dne bodo odlična popotnica za sladke sanje ob nočitvi pod vznožjem ledenika, ki pokriva skoraj desetino Islandije.

8. dan:Vik - Skogar - Seljalandsfoss (Južni del Islandije)

Ta dan bomo nadaljevali še bolj proti jugu, v bližino manjšega kraja Vik, od koder se črna peščena vulkanska obala razteza kamor nam seže pogled, v morju pa je videti orjaške stražarje – visoke skalne čeri. Pot nas bo vodila do pečine Dyrhólaey, kjer bomo na najjužnejšem delu Islandije in kjer domujejo islandski ptiči z ovalnim kljunom, imenovani Puffini, po domače Lundiji, ki pa so tudi islandski simbol, mnogi jih poznamo kot njorke. Nadaljevali bomo do slapu Skogafoss, kjer bi se naj za slapom skrival zaklad. Nadaljevali bomo v Skógar, do največjega muzeja na Islandiji, kjer bomo spoznali zgodovino bivanja v tej prekrasni deželi in se fotografirali ob hiškah poraslih s travo (doplačilo). Od tu bomo nadaljevali proti zahodu, do slapu Seljalandsfoss, ki je eden najbolj znanih in fotografiranih slapov na Islandiji, ki krasi številne koledarje, nato pa proti Selfossu, kjer bomo prenočili.

9. dan:Kadeča dolina in Zlati trikotnik

Kaj naj bo lepšega kot zaključek potepanja sredi »Kadeče doline«? Po sprehodu in razvajanju telesa ter duha bo sledil še obisk »Zlatega trikotnika«, kjer bomo opazovali zlati slap Gullfoss, ki spada med, ki spada med najbolj priljubljene turistične znamenitosti Islandije in gejzir ter nadaljevali v Þingvellir, kjer je bil v 10. stoletju ustanovljen najstarejši parlament, ki še danes deluje, vendar ne več na tem mestu. Poleg zgodovinskega pomena je področje ob jezeru Þingvallavatn s svojimi razpokami in soteskami tudi geološko zelo zanimivo. Nočitev na področju Reykjevika.

10. dan:Reykjavik - Slovenija

Do odhoda na letališče prosto in po opravljenih formalnostih na letališču le še polet proti domovini. Po pristanku po želji za doplačilo organiziran transfer domov.

Cena:

FIRST minute cena za prijave in vplačila akontacije do 20.01.2021:

 • 1699 EUR preračunano na 15+ oseb,
 • 1769 EUR preračunano na 12-14 oseb,
 • 1819 EUR preračunano na 10-11 oseb.

Cena vključuje:

 • povratno letalsko karto in letališke takse,
 • transferje po programu z najetim kombijem oz. osebnimi vozili,
 • nočitve v hostlih/hotelih/guest house 3* v več posteljnih sobah s skupno kopalnico,
 • zunanje oglede po programu,
 • delavnice Mojce Debelak – MojChi,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji za vstopnine in aktivnosti na licu mesta:

 • Perlan: od 2690 ISK (cca. 20 EUR) naprej, odvisno od obsega ogledov,
 • opazovanje kitov: cca. 10.990 ISK (cca. 80 EUR) – odvisno od ponudnika,
 • kopanje v modri laguni severa: cca. 5500 ISK (cca. 40 EUR),
 • plovba po laguni med ledeniškimi gorami: od 6900 ISK (cca. 50 EUR) naprej,
 • Muzej na prostem v Skogarju: cca. 2000 ISK (cca. 15 EUR).

Druga doplačila po želji in obvezno:

 • doplačilo za sobo 1/1: 560 EUR,
 • gorivo: glede na dejansko porabo,
 • prevoz na letališče: cena odvisna od števila potnikov in kraja odhoda,
 • riziko odpovedi potovanja: 4,03 %,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min 7 oseb, kritje 50.000 EUR: 15,27 EUR.

Popusti:

 • udeleženci Celostnega potovanja po Madeiri in po Dolini Soče: 40 EUR.

Opombe:

 • cena potovanja je bila izračunana na dan 14.01.2020 po menjalnem tečaju 1 EUR =  137,412 ISK.
 • plačilni pogoji: možno plačilo na enakomerne obroke do konca avgusta ali ob prijavi 30% in preostanek do 20.08.2021. Možno plačilo s plačilnimi karticami do 12 obrokov (vprašajte za pogoje).
  Pridržujemo si spremembo cene v primeru sprememb v menjalniškem in v primeru sprememb v tarifah prevoznikov (podražitve goriva, povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, vendar v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih.
 • minimalno število potnikov je 10.

Kako bo potekalo naše potovanje po Islandiji?
Potovali bomo s kombijem in avtomobili tako, da se nam lahko priključijo tudi potniki, ki ne želijo voziti osebnega vozila.
Nastanjenim bomo v hotelih/hostlih/guest house, ki so na Islandiji na zavidljivi kakovostni ravni, z možnostjo kuhanja. Potrebujete pa spalno vrečo oz. doplačate posteljnino na licu mesta.
Večerje in zajtrke si bomo pripravljali sami, drug drugemu pomagali, drug drugega razvajali morda tudi s kakšnimi dobrotami prinesenimi od doma. Hrana v trgovini ni več tako draga kot nekoč. Na Islandijo lahko prinesemo do 3 kg hrane.

Slike

Fotograf Blaž Pogačar