Portugalska, Madeira – Celostno potovanje po Madeiri

0
Cena
od1,285€
Cena
od1,285€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

2318
8 dni, let
Datumi: 10.09.2022
Portugalska
Šifra: AŽ13
Program

Celostno potovanje človeka nagovarja, da vsako popotovanje zunaj dojame kot odraz notranjega stanja. Na takšnih potovanjih bolj temeljito ozavestimo Sebe kot center doživljanja sveta okoli sebe. Da bi pot in lepe trenutke doživeli polno, se zato obračamo vase in se učimo prispevati k dvigu vibracije, ki nam omogoča dojeti lepoto in pristnost vsega, kar nas obdaja. Na takšnih potovanjih si vzamemo dovolj časa, da se čutimo, raziskujemo novi svet z vsemi čutili in osebnostno ter duhovno rastemo. Ker pričevanja pravijo, da je Madeira ostanek Atlantide, nam ta mistični otok dopušča, da izkoristimo bogat energijski potencial, ki ga ponuja skozi magično naravo. V njej bomo delali vaje za telo in duha. Te nas bodo podprle, da bomo domov prišli opolnomočeni in zavestni spremembe, ki se je zgodila na popotovanju znotraj in zunaj sebe. Domov se bomo vrnili kot nova Celota.

1. dan:Slovenija - Madeira (Funchal)

Zbor potnikov na enem izmed sosednjih letališč oz. za doplačilo organiziran transfer na letališče in po opravljenih formalnostih polet proti Madeiri. V primeru dovolj zgodnjega prihoda na otok bo na poti do hotela krajši postanek na razgledni točki, s katere se razprostre pogled proti glavnemu mestu. Nastanitev v hotelu in nekaj časa za počitek oz. osvežitev, nato po želji, v primeru dovolj hitrega prihoda, odhod na organizirano večerjo (doplačilo po želji) in nočitev.

2. dan:celodnevni izlet do SZ dela otoka (Cabo Girão, Ribeira Brava, São Vicente, Porto Moniz)

Po zajtrku se bomo odpravili na prvo pravo raziskovanje otoka. Pot nas bo peljala proti zahodu, najprej na Cabo Girão, drugi najvišji obmorski klif na svetu (580 m nad morsko gladino). Z vožnjo bomo nadaljevali do kraja Ribeira Brava, kjer si bomo ogledali lokalno cerkev in se sprehodili ob obali. Nadaljevali bomo proti prelazu Encumeada, od koder se ponuja razgled na globine dolin Ribeira Brava (na jugu) in Sao Vicente (na severu). Naša naslednja postaja bo voden ogled vulkanskih jam v kraju São Vicente, nato nas bo pot vodila po romantični severni obali do Seixala in Porto Moniza. Nekaj prostega časa za občudovanje razlivanja valov po skalah in kosilo blizu naravnih lavinih bazenov (doplačilo po želji). V hotel se bomo vrnili čez planoto Paul de Serra, kjer bomo postali ob velikanih, ki svojo moč črpajo v vetru. Nočitev.

3. dan:dopoldanski program z Mojco Debelak - MojChi, prost popoldan ali ogled Funchala

Po zajtrku se bomo po želji odločili za program z Mojco, popoldan pa si privoščili prosto za samostojno raziskovanje ali skupen ogled Funchala. Nočitev.

4. dan:Celodnevni izlet na S in V del otoka (Camacha, Santana, Faial, Ponta de São Lourenço)

Okrepčani z zajtrkom bomo dan pričeli z obiskom vasice Camache, kjer delujejo tamkajšnji »suhorobarji«, nato se bomo odpravili na prvi krajši sprehod, v dolino, kjer teče »hladni potok«. Pot skozi gozd lovorikovca bo edinstvena priložnost, da se naužijemo čistega zraka. Po pošteni zbistritvi (»Poncha« delavnica) bomo nadaljevali še severneje. V kolikor nam bo vreme naklonjeno bo prvi del popoldneva namenjen pridobivanju vitamina D in morda celo kopanju v Atlantskem oceanu. Z njegovo globoko modrino se bomo zlili na urejeni plaži v Faialu, dan pa nadaljevali s postankom v Santani, ki je znana po simpatičnih, barvitih tradicionalnih hišah s strmimi slamnatimi strehami. Od tu se bomo odpravili še do posesti vrh pečine, kjer bo čas za kosilo (doplačilo). Razgiban dan bomo zaključili z obiskom skrajnega vzhodnega dela otoka, kjer se bomo sprehodili po urejeni poti, z vseh strani obdani z Atlantikom. Razčlenjena obala, čeri, klifi, razburkano morje, barvita vulkanska tla, bučanje valov in piš vetra – magična lokacija za srce in pravi balzam za dušo. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan:Celodnevni izlet v notranjost otoka (Monte, Pico do Arieiro, Curral das Freiras)

Po zajtrku nas čaka novo potepanje, tokrat v središče otoka. Dan bo namenjen raziskovanju višje ležečih delov. Za uverturo se bomo povzpeli do Monta, kjer stoji v očeh domačinov najpomembnejša cerkev na otoku. Vsi željni adrenalina se bomo odločili za vratolomno vožnjo z lesenimi sanmi; zakaj ne, kar po ulicah (za doplačilo). Sledil bo vzpon po najvišje ležeči cesti, ki nas pripelje do Pico do Arieira. Tu bo možnost za krajši pohod po poteh, speljanih med najvišjimi vrhovi. Sledila bo vožnja do naslednje razgledne točke, tokrat nam bo dih zastal ob pogledu na vasico, poimenovano po nunah, ki je bila do nedavnega komajda dostopna. Do nje se spustimo v nadaljevanju naše poti. Za kosilo (doplačilo) si privoščimo lokalni gozdni bodeči »sadež«, ki je sestavni del malodane vsake jedi v tej vasici. Pred povratkom v hotel se ustavimo še na razgledni točki z razgledom na Funchal in njegove severne in zahodne četrti. Nočitev.

6. dan:Sprehod ob levadi na zahodnem delu otoka (Ponta do Pargo)

Po jutranjem okrepčilu se bomo odpravili do vasice Ponta do Pargo, do skrajne zahodne točke otoka. Vasica s pašniki tik nad visokimi stenami prepadne erozijske obale bo naša prva postojanka. Od tu bomo krenili do izhodišča enega najbolj slikovitih sprehodov ob levadi (to bo tudi naš najdaljši sprehod na potovanju). Pot se bo vila vzdolž slikovite levade z bujnim rastjem in končala v Ponta do Pargo, kjer bo čas za kosilo (doplačilo). Sledi povratek v hotel s postankom na poti. Nočitev.

7. dan:Prost dan, skupno večerno druženje ob kartah

Po zajtrku bo pred nami prost dan. Nasvetov kako ga preživeti bo več kot dovolj. Obisk botaničnega vrta ali vinske kleti s pokušino slovitega madeirčana, obisk otoka Porto Santo,… Dan bomo sklenili skupaj, saj bo večer namenjen medsebojni delitvi izkušenj s tokratnega celostnega potovanja po Madeiri. Povzeli bomo lastno doživljanje in skušali začutiti, kaj se je v nas tekom tega potovanja spremenilo. Na koncu bomo razgrnili še sveženj šamanskih kart in prisluhnili svoji intuiciji. Nočitev.

8. dan:Madeira (Funchal) - Slovenija

Prosto do odhoda na letališče in ob dogovorjeni uri transfer na letališče ter polet proti domu. Po pristanku slovo od sopotnikov oz. po želji organiziran transfer domov (za doplačilo).

Cena:

First minute cena za prijave do 20.04.2021:

 • 1285 EUR preračunana na 19 potnikov,
 • 1370 EUR preračunana na 15-18 potnikov.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • transferje po Madeiri po programu,
 • 7x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*,
 • 4x celodnevni izlet po otoku,
 • poncha delavnica in ogled vulkanskih jam,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • soba (ob prijavi): 1/1: 280 EUR,
 • spust s sanmi na licu mesta: cca 15 EUR na licu mesta,
 • 5 x kosilo oz. večerja (ob prijavi): 100 EUR,
 • napitnine na licu mesta: 30 EUR,
 • transfer na/iz letališče: cena odvisna od kraja odhoda in števila potnikov,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen): 4,10 % od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS: odvisno od višine kritja.

Opombe:

 • minimalno število potnikov: 15,
 • za prestop meje je potreben veljaven osebni dokument,
 • plačilni pogoji: možno je plačilo na enakomerne obroke do odhoda ali ob prijavi  30% in preostanek do 20.09.2020. Možno je plačilo s plačilnimi karticami do 12 obrokov (vprašajte za pogoje).

Program vodita Mojca Debelak in Blaž Pogačar.

Mojca Debelak je ustanoviteljica Energijskega centra Mojchi. Po formalni izobrazbi je diplomirana ekonomistka, ki se vseživljenjsko izobražuje in deluje po nareku duše. Z bogatimi, 10-letnimi izkušnjami na področju dela z ljudmi deluje kot celostna terapevtka sodobne bioterapije, karmične in intuitivne diagnostike, hipnoterapevtka, učiteljica meditacij, poznavalka indijske vedske astrologije (djotiša), maserka, pesnica, predavateljica, ljubiteljica indijskih ved in manter. Radostijo jo ples, dobre knjige in srčne medčloveške vezi. Na svoji poti se je naučila pomagati sebi, še posebno po smrti matere. Verjame, da je prav zato mnogo ljudem lahko pokazala intuitivne rešitve in poti k zdravju, srčnim odnosom in zadovoljstvu.

Blaž Pogačar je turistični vodnik in fotograf, navdušen nad Madeiro, njenimi zakladi in energijo, ki ga vedno znova privablja k novim dogodivščinam in odkritjem.

Vabljeni k ogledu avtorskih fotografij (Blaž Pogačar). Galerijo si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko oz. fotografijo. Ko se vam prikaže prva fotografija, podrsajte navzdol še za ogled preostalih.

Slike