041 726 449 turizem@az-sp.si

Dan vegetarijanske kulinarike in povezovanja z energijami v dolini božanstva Radhe in Krišne – Krisna Volgy

0
Cena
od62€
Cena
od62€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

110
1 dan, avtobus
Datumi: 30.05.2021
Madžarska

Indijski kulturni center in eko farma na Madžarskem – Hare Krišna

Je ena največjih in najstarejših ekoloških sel v Evropi. Njen raziskovalni inštitut ima status opazovalca podnebnih razmer v okviru Združenih narodov. Kmetija je velika 280 hektarjev in je bila ustanovljena leta 1993, z namenom izobraževanja ljudi o vrednotah starodavne Višnu kulture, o samooskrbi, ekološkem kmetovanju, zaščiti krav, vegetarijanstvu in naravnem življenjskem slogu. Skupnost sestavlja 150 menihov in družin. Središče vsega je tempelj Radha Syamsundara, ki je obkrožen s kmetijskimi zemljišči, s poslopjem za šestdeset krav in lovov, tu so še botanični vrt, šola, gostišče in vegetarijanska restavracija. Vas je postavljena v slikoviti dolini, kjer se nahaja več kot 250 000 dreves in druga vegetacija. Tu so še ribniki in ekološka polja ter krave, ki dajejo mleko.

To skupnost vsako leto obišče na tisoče Indijcev in drugi, ki častijo Višno (https://sl.wikipedia.org/wiki/Vi%C5%A1nu). Od 30 000 obiskovalcev doline je 10 000 romarjev, preostalo so turisti, ki jih zanima starodavna indijska kultura, ekološko kmetovanje in zdrav način življenja. Sem se zatekajo akademiki, študentje in drugi, ki potrebujejo preprosto le »odklop«.

Tekom leta se zvrsti več programov in festivalov. Največji je tridnevni sejem doline Krišna, ki s spektakularnimi kulturnimi nastopi, delavnicami in izobraževalnimi predstavitvami privabi cca 8 000 ljudi. Obiskovalci tu spoznavajo brezčasnost Indije, od starodavne modrosti, kuhinjo, glasbo, jogo in ayurvedo. Vse to so nekakšna vrata zahoda v Indijo, ki navdihuje, da jo obiščete in spoznate čudovito kulturo.

Obiskovalce se naprošajo, ob obisku ne uživajo mesa, rib in jajc, da ne kadijo in pijejo alkohola ter uživajo drog, tudi kava je prepovedana.

Program

Ob 6. uri odhod iz Ljubljane in vožnja v smeri mejnega prehoda Pince, kjer bomo prestopili na Madžarsko. (Na poti bo mogoč vstop še v Celju, Mariboru in na mejnem prehodu Pince.) Že na sami poti se bomo med seboj spoznali in povezali ter pripravili na dan v dolini Krišne. Po nekaj urni vožnji bomo prispeli do Blatnega jezera in nadaljevali po vaški cesti do dveh slonov v naravni velikosti. Pot bomo nadaljevali peš. Ob jezeru bomo opazili kip Šrila Prabhupade, ki ga obdaja tempelj odprtega tipa. Do samega središča vasi Krišne se bomo sprehodili po cesti, ki se postopoma dviguje in prispeli na dvorišče pred tempelj. Tu nas bodo sprejeli in popeljali po posestvu, da začutimo v čem se razlikuje naš vsak dan z vsakdanom tukajšnjih prebivalcev. Tu ni elektrike, ni pralnih strojev in ne vodovoda. Vse kar potrebujejo pridelajo sami, v večini ročno. Ta dan bo v vasi praznik. Dan bo namenjen kulinariki, odrskim predstavam in programom za vso družino. Če bomo dovolj drzni se bomo udeležili tekmovanja in kuhali za nagrado. Če pa ne, pa bomo le glasovali za najbolj okusen obrok. Dovolj bo tudi prostega časa za obisk svetišča in druženje s prebivalci doline ali pa s turisti, ki zahajajo sem iz različnih koncev sveta. Z nami bo ustanoviteljica Centra Loox – darovi svetlobe, voditeljica meditacij, ustanoviteljica podporne skupine Razcvet duše, izvajalka Ponovne povezave, intuitivna svetovalka, NLP praktik, učiteljica in voditeljica delavnic in izobraževanj za osebno in duhovno rast Pika Mia Mežik. Pod njenim vodstvom bomo izvedli meditacijo »Povezava z energijami« in vaje za čutenje energije skozi delavnico »Energija skozi tvoje dlani«, ko bomo skušali vzpostaviti zdravilno energijo in jo preizkusiti ter dokazati, da je vsak posameznik v resnici tudi zdravilec. V poznih popoldanskih urah nas čaka le še povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

 • 62 EUR preračunana na 45 oseb,
 • 63 EUR na 40 oseb,
 • 72 EUR na 35 oseb.

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino,
 • degustacijski krožnik (indijski prigrizek: indijski obložen kruh, puding iz indijske kaše in rožno vodo – limonado)
 • kosilo (zelenjavna jed, riž, indijski pire, slani prigrizek, pikantno sladka omaka, rožna voda – limonada),
 • meditacija in delavnica s Piko Mio Mežik,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodjo poti in organizacijo izleta.

Opombe:

 • priporočamo doplačilo zavarovanja za primer odpovedi potovanja zaradi bolezni: 10,85 EUR po osebi,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 3,60 EUR,
 • za prestop meje je potreben veljaven osebni dokument,
 • 10-7 dni pred odhodom prejmete obvestilo o odhodu z vsemi potrebnimi informacijami,
 • Minimalno število potnikov: 30.