041 726 449 turizem@az-sp.si

Foto potepanje po Islandiji

0
Cena
od1,430€
Cena
od1,430€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

136
8 dni, let+avtobus
Datumi: 2020
Islandija
Šifra: AŽ13
Program

1. dan:Slovenija - Reykjavik

Ob dogovorjeni uri zbor potnikov na enem izmed sosednjih letališč oz. po želji za doplačilo organiziran transfer na letališče. Po opravljenih formalnostih polet na Islandijo. Po pristanku prevzem terenskih vozil (4×4) in vožnja proti JZ otoka za prvi foto postanek ob mogočni fumaroli. Nadaljevali bomo z vožnjo v Reykjavik, izjemno fotogenično in najsevernejšo prestolnico na svetu, ki je polna zanimivih motivov. Sprehodili se bomo do znamenite Hallgrimskirkje, mestne hiše, parlamenta in ponosa Islandcev – koncertne dvorane. Tekom dneva se bomo po želji za doplačilo okrepčali z okusnim samopostrežnim kosilom. Po želji si bomo v Harpi ogledali še kratek predstavitveni film o Islandiji (za doplačilo), nato pa si ravno tako po želji lahko ogledamo še planetarij, ki se odpira v novembru 2018 in naj bi bil eden izmed najbolj naprednih tehnoloških projektov v svetovnem merilu – uporabljena tehnologija 8K (za doplačilo). Namestitev. V primeru ugodnih vremenskih razmer prvi poskus fotografiranja polarnega sija. Nočitev.

2. dan:Reykjavik - Zlati trikotnik

Po zajtrku se bomo odpravili do »Zlatega trikotnika« in znotraj njega v objektiv lovili izbruh gejzirja in brzice Zlatega slapa – Gullfoss-a, ki velja za enega najmogočnejših slapov na jugu Islandije in spada med najbolj priljubljene turistične znamenitosti v tej deželi. Ime je dobil po tem, da ko voda pada preko trinadstropnega stopnišča, v sončnem dnevu izgleda, kot da proti tlom pada zlato. Na poti se bomo ustavili še za kopanje v geotermalnih termah, ki so nekakšna različica Modre lagune in si ogledali tudi tradicionalno islandsko peko. Na povratku v Reykjavik bomo skušali ujeti še severni sij. Po želji doplačilo za samopostrežno večerjo. Nočitev v istem objektu kot prejšnjo noč.

3. dan:Reykjavik - NP Thingvellir - polotok Snežne gore

Po zajtrku se bomo odpravili proti največjemu naravnemu jezeru na Islandiji na območju narodnega parka Thingvellir, kjer bomo med številnimi razpokami v kader hkrati vmeščali »Ameriko in Evropo«. Vožnjo bomo nadaljevali proti severo-zahodu, do polotoka Snaefellsnes. Na poti še foto postanki za katerega izmed slapov ali drugih čudes Islandije. Naše potepanje bomo zaključili s postankom ob »Cerkveni gori«, ki predstavlja obvezno foto točko vsakega fotografa. Nočitev.

4. dan:polotok Snežne gore

Po zajtrku ali pa že pred njim bo čas namenjen raziskovanju polotoka »Snežne gore« – Islandije v malem, kot ga mnogi opisujejo. Skušali bomo izslediti tjulnje, pokukati skozi naravno okno in si vzeli čas za dolge ekspozicije ob zanimivih bazaltnih formacijah. Tudi tokrat nam bo poziral kak slap. Ponovno bomo skušali ujeti sij okrog vrha Cerkvene gore. Prenočitev v istem objektu kot preteklo noč.

5. dan:jug Islandije - Hveragerdi - Skogar - Vik

Po zajtrku se bomo odpravili na jug otoka. Pot nas bo vodila mimo Hveragerdija, mesteca s številnimi rastlinjaki. Dva slikovita slapova (Seljalandsfoss in Skogafoss) bosta pravi preizkus za naše fotografske veščine. Po želji bomo obiskali še muzej v Skogarju, nato pa nas bo pot vodila do naslednjega naravnega okna in slikovite črne plaže z mogočnimi čermi. Priložnost bo tudi za topel obrok v Viku. V večernih urah bomo ob ugodnih vremenskih razmerah skušali izslediti polarni sij ob razbitini letala (cca. 4 km hoje v eno smer). Nočitev.

6. dan:Ledeniška laguna Jökulsárlón, morena enega izmed ledeniški jezikov ledenika Vatnajökull

Zajtrk in nadaljevanje poti skozi sila zanimivo pokrajino proti največji ledeniški laguni – Jökulsárlón-u. Ledene gore in plavajoči kosi ledu (v primeru, da laguna ni v celoti zamrznjena) bodo osrednji motiv tokratnega fotografiranja. Ustavili se bomo še na čarobni diamantni plaži, si vzeli čas za kosilo (po želji, doplačilo), nato pa se bomo povzpeli še na čelno moreno enega izmed ledeniških jezikov, ki se spušča z največjega ledenika Islandije in hkrati najobsežnejšega v Evropi. Za najbolj vztrajne ponovni lov za severnim sijem. Nočitev.

7. dan:opcijski celodnevni izlet - ledenih na območju narodnega parka Vatnajökull

Zajtrk in dan, ki bo namenjen posebnemu doživetju, v kolikor se bomo odločili za pohod po ledeniku in raziskali dve ledeni jami. Zagotovo bo to »pika na i« pri raziskovanju dežele ognjenikov, slapov, snega in ledu. Nedvomno izlet, vreden udeležbe, saj imamo priložnost povzpeti se na ledenik in se sprehoditi vanj, kar je možno le v hladnejši polovici leta (za doplačilo, obvezna najava ob rezervaciji). Ostali prosto. Ob jasnem nebu še zadnja priložnost za nočno fotografijo. Nočitev.

8. dan:Keflavik - Slovenija

Po zajtrku (priprava v lastni režiji) prosto do odhoda na letališče in po opravljenih formalnostih polet proti domu. Po pristanku na enem izmed sosednjih letališč po želji za doplačilo organiziran transfer domov.

Cena:

 • 1430 EUR preračunana na 12 oseb,
 • 1460 EUR preračunana na 10 oseb,
 • 1540 EUR preračunana na 7 oseb.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • najem terenskih vozil z maksimalnim zavarovanjem,
 • stroške goriva,
 • 7x nočitev v hotelih in guest house 3* v dvoposteljnih sobah – glej opis spodaj,
 • 6x zajtrk,
 • zunanje oglede po programu,
 • kopanje v termah (kopalni plašč vključen),
 • predstavitev islandske peke kruha,
 • fotografska podpora in vodenje vodnika z licenco,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje/spremstvo slovenskega vodnika,
 • organizacijo in izvedbo potovanja,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za sobo 1/1: na vprašanje,
 • oseba, ki ne vozi oz. ni v paru z osebo, ki vozi: 100 EUR,
 • vstopnine in ogledi: film v Harpi: cca 12,50 EUR (1.500 ISK), planetarij: cca 15,50 EUR (1.900 ISK, muzej v Skogarju: cca 16 EUR (2000 ISK),
 • enodnevni izlet (pohod po ledeniku, naravna ledena jama, kristalna jama – obvezna najava ob rezervaciji aranžmaja): cca 245 EUR (29.990 ISK),
 • obroki prehrane: 1. dan – samopostrežno kosilo cca 18 EUR (2250 ISK), ostale dni topel obrok hrane od 15-30 EUR na dan, odvisno od vaše izbire.
 • prevoz na letališče: cena odvisna od kraja odhoda in števila potnikov,
 • riziko odpovedi potovanja: 3,25% od vrednosti potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS: povprašajte v agenciji.

Opombe:

 • namestitev je predvidena v dvoposteljnih sobah s skupno kopalnico in wc. V nobenem primeru ni predvidena namestitev v hostlih, v več posteljnih sobah in na osnovi lastne priprave hrane, razen zadnjo noč. Če želite pa lahko za vas rezerviramo prenočišča tudi v hostlih z možnostjo lastne prehrane (nižja cena).
 • popusti za otroke in odrasle osebe na tretjem ali četrtem ležišču so na vprašanje.
 • cena potovanja je bila izračunana na dan 08.08..2018 po menjalnem tečaju 1 EUR = 123,80 ISK. Pridržujemo si spremembo cene v primeru sprememb v menjalnem tečaju in v primeru sprememb v tarifah prevoznikov (podražitve goriva, povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, vendar v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih.
 • minimalno število potnikov je 7 in v primeru minimalnega števila prijavljenih oseb si pridržujemo pravico do poračuna 7 dni pred odhodom in stranka nima pravice odstopit od potovanja.
 • potovanje bo izvedeno s terenskimi vozili, ki ga vozi eden izmed potnikov. Avtomobil in potniki bodo maksimalno zavarovani.
Slike