Južni Ciper – otok boginje Afrodite, boginje ljubezni in plodnosti

0
Cena
od1,270€
Cena
od1,270€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

445
8 dni, let
Datumi: 24.04.2021
Ciper
Program

1. dan:Slovenija - Ciper

Ob dogovorjeni zbor potnikov na letališču oz. organiziran transfer na letališče, od koder bo po opravljenih formalnostih polet proti južnemu Cipru. Po pristanku sledi transfer  v hotel, namestitev in pričetek počitnic. V primeru dovolj zgodnjega prihoda spoznavni večer, večerja in nočitev.

2. dan:Lara Beach, Afroditina kopel, Papos, Afroditina skala, Curium, Kolossi

Jutro bomo pričeli s hvaležnostjo in meditacijo, po zajtrku pa se odpravili na izlet na zahod otoka na Lara Beach, ki se nahaja na polotoku Akamas. Plaže, drevesa, divje koze, ptice in želve predstavljajo neokrnjeno naravo in mali raj. Pesek je mehak in zlat, morje pa kristalno jasno in čisto. Od tu nas bo pot peljala mimo ribiškega pristanišča Latsi, do naravne jame obdane z zelenjem, ki bi jo naj boginja ljubezni uporabljala za kopanje. Govori se, da je tu Afrodita srečala svojega ljubimca, postavnega Adonisa. V trenutku, ko je pil vodo se je zaljubil v boginjo Afrodito. Po ogledu se bomo odpravil še do “Grobnice kraljev”, ki se nahajajo v bližini morja, v bližini Paphosa, nato si bomo v kraju Paphos vzeli nekaj prostega časa za kosilo ali samostojno raziskovanje. Popoldan pa se bomo vrnili v Limassol. Na poti bomo še naredili postanek za ogled Afroditine skale ob obalni cesti, kjer bi naj bil rojstni kraj Afrodite, boginje ljubezni in plodnosti. Po starem izročilu  naj bi se Afrodita rodila iz valov prav na tem kraju. Še danes pa ob določenih vremenskih pogojih je mogoče za trenutek videti človeško obliko, ko se valovi dvignejo in ustvarijo steber vode, ki se raztopi v steber pene. Ustavili se bomo tudi na arheološkem najdišču, na mestu, ki je bilo v antiki središče samostojne države, v Curiumu. Ogledali si bomo Apolonovo svetišče in mestno jedro, kjer je ohranjenih kar nekaj hiš z izjemnimi mozaiki ter gledališče, ki je lepa razgledna točka. Na koncu pa še postanek pri gradu Kolossi, ki so ga postavili križarji, v njem pa naj bi bivali templarji in angleški kralj Rihard I. Levjesrčni. Gad je povezan s plantažami citrusov in sladkega trsa. Prosto po prihodu v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Nikozija (Turški del Cipra)

Nov dan bomo pričeli s hvaležnostjo in meditacijo, po zajtrku pa se bomo odpravili na izlet v Nikozijo, kjer bomo videli predsedniško palačo, zeleno oz. Atilovo črto, ki mesto deli na turški in grški del, mejna vrata Ledra Palace, ki so edina mejna vrata med severnim in južnim delom otoka. Po želji si bomo ogledali muzej Mevleki Tekke, ki je v otomanskih časih predstavljal pomembno socialno in kulturno središče. Videli bomo še gotsko katedralo sv. Sofije, palačo Lusignan in Bedesten. Nekaj prostega časa za nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah. Če bomo imeli srečo bomo lahko prisostvovali mističnemu plesu vrtečih se dervišev. Povratek v hotel in prosto do večerje in delavnice na temo prepričanj. Nočitev.

4. dan:Dan za počitek in delavnice

Hvaležnost in meditacija bosta ponovno nas začetek dneva. Po zajtrku pa prosto za počitnice, samostojno raziskovanje destinacije ali pa se nam boste priključili na delavnici za osebni razvoj »Koraki do spremembe«. Prvi del bo dopoldan, popoldan pa drugi del. Večerja in nočitev.

5. dan:Dan za počitek in delavnice

Pred  zajtrkom obred hvaležnosti in meditacija, po njem pa delavnica »Prepričanja, ki kreirajo tvoje življenje«. Popoldan reading – sporočila duše.  Po želji prost dan. Večerja in nočitev.

6. dan:Agros

Pred zajtrkom hvaležnost in meditacija, nato pa izlet v Agros, na jugozahod Cipra, kjer se nahaja visoko med gorami na nadmorski višini nad 1100 m. Ogledali si bomo eno najzanimivejših vasi na Cipru, nato povratek v hotel, prosto do večerje in nočitev.

7. dan:(Agie Napa, izlet z ladjico)

Nov dan bomo pričeli že z utečenim ritualom, po zajtrku pa se bomo odpravili na izlet do Agie Nape, nekdanje majhne ribiške vasice, danes enega najpomembnejših počitniških središč na otoku. Čudovite bele peščene plaže, zalivi v okolici, številni nočni klubu, restavracije, bari, trgovine privabljajo bolj ali manj zahtevne turiste. Prosti čas na plaži in ulicah ribiške vasice. Popoldan povratek v hotel, večerja in zaključno druženje na katerem bomo strnili vtise iz našega potepanja po južnem Cipru ter o korakih, ki smo jih naredili v smeri našega celostnega razvoja.

8. dan:Limassol - Slovenija

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Ob dogovorjeni uri transfer na letališče in po opravljenih formalnostih polet proti odhodnemu letališču, od koder bo po želji organiziran transfer v Slovenijo.

Mediterranean Beach Hotel  4*se nahaja v središču Limassol Bay, vpet v nederje modrega Sredozemskega morja.

Za hotel s 4 * lahko mirno rečemo, da si zasluži 5*. Nahaja se na eni izmed najlepših peščenih plaž v Limassolu, na jugu grškega dela Cipra. Stavba, javne površine  in vse sobe odražajo naravo in duh Sredozemlja. Odtenki modre in bele barve se povezujejo z naravno barvo lesa in marmorja. Sodoben kompleks poleg razkošnih objektov in storitev ponuja vsestranske mediteranske počitnice. Nudi sprostitev na soncu ob bazenih, sprehodih skozi terasaste vrtove in na plaži, ki se ponaša z modro zastavo. Če si želite tenisa, plavanja in organiziranih iger, vam je na voljo tudi to. Hotel se nahaja približno pol milje od starodavnega mesta Amathounta. Potka ob obali povezuje hotel z arheološkim najdiščem.

Na voljo so različne sobe; deluxe s pogledom na morje ali celino, superior družinske sobe, superior sobe in luksuzni studiji.  Prijazno osebje poskrbi, da se počutite kot doma, predana ekipa vam  pomaga, da si sprostite um, telo in dušo.

Cena:

First minute cena do 28.02.2021:

 • 1270 EUR preračunana na 20 oseb,
 • 1330 EUR preračunana na 16 oseb.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke takse – ročna prtljaga,
 • transfer iz letališča v hotel in nazaj na letališče,
 • zunanje oglede po naveden programu,
 • 7 x polpenzion v hotelu v dvoposteljnih sobah,
 • delavnice s Piko Mio Mežik,
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • vodjo poti in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: na vprašanje,
 • transfer na letališče: cena odvisna od kraja odhoda in števila potnikov,
 • vstopnine: Curium cca 4,5 EUR, grad Kolossi: cca 2,5 EUR,…
 • napitnina na licu mesta: 20 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,05 %,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. št. potnikov 7,70 EUR, kritje 25.000 EUR).

Opombe:

 • minimalno število potnikov: 12,
 • za prestop meje je potreben veljaven osebni dokument.
Slike