Kijev z obiskom Černobila

0
Cena
od450€
Cena
od450€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

90
5 dni, let+bus
Datumi: 16.07., 20.08., 19.09., 27.10., 19.04.2020, 07.06.2020
Ukrajina
Šifra: AŽ13
Program

1. dan:Slovenija - Kijev

Ob dogovorjeni uri zbor na letališču (Lj, Vie, Vce) in po opravljenih formalnostih polet v prestolnico Ukrajine, Kijev in po pristanku prvi panoramski ogled mesta na obalah Dnjepra, ki ga obkrožajo številni parki in zgodovinske znamenitosti. Namestitev v hotelu v centru in nočitev.

2. dan:Kijev - center

Po zajtrku sledi odkrivanje znamenitosti enega najstarejših in najlepših mest vzhodne Evrope. Ogledali si bomo kijevska zlata vrata, ki so edinstvena arhitekturna utrdba, ki se je ohranila do danes, zgrajena pa so bila kot glavni vhod v mesto. Prebivalci so jih imenovali tudi »Vrata nebes«, saj je vsako jutro skozi njih vstajalo sonce. Videli bomo državno operno hišo, kjer se vršijo svetovno znane operne in baletne produkcije in se sprehodili po glavni ulici mesta – Hreščatik. Postali bomo tudi na Trgu neodvisnosti, centralnem trgu mesta, ki je po drugi sv.vojni dobil stalinistično arhitekturo, današnjo obliko pa po letu 1991, po neodvisnosti. Sredi trga stoji spomenik posvečen ustanoviteljem Kijeva in zaščitniku mesta, Nadangelu Gabrijelu. Izven starega mestnega jedra, ob reki, je okrožje Pechersk, ki je eden izmed najbolj prestižnih okrožij, saj predstavlja kulturno in duhovno področje. Tu se nahajajo parlament, predsedniški uradi in številne pomembne upravne. Videli bomo tudi spomenik posvečen princesi Olgi, rezidenco predsednika republike – palača Mariyinsky, … Obiskali bomo veličastno katedralo Sv. Volodymyra – sedež ukrajinske ortodoksne cerkve in Kijevske patriarhije in katedralo sv. Sofije, ki je ena izmed najznamenitejših cerkva in prva Ukrajinska znamenitost, ki je vpisana v Unescov seznam svetovne dediščine. Na področju »kijevskega Montmartra« je ena najbolj znanih srednjeveških ulic in glavna turistična znamenitost mesta, impresivna baročna cerkev sv. Andreja in hiša ruskega pisatelja Mihaila Bulgakova. Iz starega mestnega jedra se bomo po znameniti tlakovani ulici spustili v Podil, najstarejšo zgodovinsko sosesko, tudi kulturni center Kijeva s številnimi galerijami in trgovinicami domače obrti. Nekaj prostega časa, nato pa povratek v hotel. Nočitev.

***
Trg neodvisnosti slovi po oranžni revoluciji iz let 2004-05 in je najlepši trg v Kijevu, saj ga bogatijo številne znamenitosti, trgovine in živahne kavarne. Je srce meste, središče javnih shodov, državniških praznovanj in kulturnih festivalov. Drugi pomembni trgi so še Sophiyivski, evropski in Besarabski, kjer se nahaja osrednja pokrita tržnica, kjer je mogoče kupiti poceni kaviar. Pohajkovanje po teh trgih, vzdušje, ki ga nudi to mesto in druženje z domačini bo doživetje, ki si ga bomo zapomnili za vedno.

3. dan:Černobil ali prosto

Zgodnji zajtrk. Obiskali bomo najbolj »bizarno« in hkrati strašljivo znamenitost na svetu – zaprto cono jedrske elektrarne Černobil. Celodnevni izlet bo potekal na območju, kjer se je spomladi 1986 zgodila najhujša jedrska nesreča na svetu, ki je posredno vplivala tudi na življenje generacij širom po Evropi. Pod posebnimi pogoji je možen ogled v spremstvu strokovnega vodnika, ki nam bo na nepozaben način predstavil območje duhov. Obiskali bomo nekoč glavno mesto Pripyat, ki so ga morali prebivalci na hitro zapustiti, neuporabljen lunapark, mestne bazene, glavni trg in stadion. Narava si tukaj jemlje kar so ji odvzeli, mesto pa je tudi priljubljena tema v industriji filma in video iger. Videli bomo tudi skrivno vojaško mesto Černobil 2 z največjim vojaškim radarjem na svetu Duga2. Približali se bomo zloglasnemu reaktorju 4, ki še danes predstavlja strah in grožnjo Evropi, v bližnjih vaseh pa bomo videli starejše prebivalce, ki kljub grožnji ostajajo na svoji kontaminirani zemlji. V coni si bomo po nepozabnem dnevu privoščili večerjo, vsi pa boste tudi nagrajeni z uradnim certifikatom obiska območja. Pozen povratek v Kijev in nočitev.
Ostali prosto.

***
Izlet v Černobil (v ceno je vključen transfer, strokovno vodenje z merjenjem radiacije, zavarovanje, pozno kosilo v vasi Černobil, nočitev in zajtrk). Mladoletnim se izleta ne morejo udeležiti, izlet je povsem varen ob pogoju, da se upoštevajo vse varnostne zahteve. Obvezno je potrebno imeti: veljaven potni list, dolge hlače, dolge rokave in zaprte čevlje. V primeru prijave je za potrebe pridobitve dovoljenj, potrebno svoje podatke in plačilo posredovati agenciji najmanj 14 dni pred odhodom.

4. dan:Kijev

Po zajtrku se bom z metrojem odpravili na hrib s pogledom na reko, kjer se nahaja najpomembnejši ukrajinski samostan, Pečarska Lavra. Vozili se boste z najglobljim metrojem na svetu. Obiskali bomo jamski samostan, ki je pod zaščito Unesca in nas bo očaral s kupolami, katakombami, zanimivimi muzejskimi zbirkami in skoraj sto metrov visokim zvonikom, od koder se odpira čudovit panoramski pogled. Poleg neverjetnih relikvij, ponuja lep primer arhitekture in utrdbenih struktur. Obiskali bomo muzej 2. sv. vojne in kip »Mati domovina«, ki se nahaja na hribu nad Dnejprom in je viden daleč naokoli, saj meri več kot sto metrov in je celo višji od »Kipa svobode« v ZDA. Kompleks s kipom in muzejem obsega 20 hektarjev. Po ogledu sledi nekaj prostega časa v centru mesta, na trgu neodvisnosti, kjer se je zgodila oranžna revolucija. Po želji zvečer za doplačilo tradicionalna večerja. Nočitev.

5. dan:Kijev - Slovenija

Po zajtrku še čas za zadnje nakupe in ob dogovorjeni dopoldanski uri transfer na letališče in po opravljenih formalnostih polet na Dunaj. Prihod v Slovenijo v zgodnjih večernih urah.

Cena:

 • 450 EUR preračunana na 10 osebe
 • 480 EUR preračunana na 8 oseb
 • 525 EUR preračunana na 6 oseb

Cena vključuje:

 • letalski prevoz, letališke pristojbine in ročna prtljaga,
 • lokalne prevoze v Kijevu,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • soba 1/1: 70 EUR,
 • dodatna prtljaga na letalu: na vprašanje,
 • transfer na letališče: odvisno od števila potnikov,
 • celodnevni izlet v cono Černobil: cca 100 EUR,
 • vstopnine v muzeje, katakombe, katedrale,
 • dodatne storitve po osebnih naročilih,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt): 3,25% od vrednosti aranžamaj,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS: vprašajte v agenciji.

Opombe:

 • minimalno število potnikov za izvedbo: 6,
 • za potovanje je potreben veljaven potni list vsaj še 6 mesecev po povratku,
 • posebni zdravstveni ukrepi niso potrebni,
 • pridržujemo si pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali spremembah v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja (cena je preračunana na dan 08.06.2019.: 1 EUR = 29,985 UAH (Ukarjinska hrivna).
Slike