Energijske linije in točke v Strunjanu in njegovi okolici

Živimo prehitro in pozabljamo nase. Nismo v ravnovesju, ker vlagamo energijo drugam in ne v sebe. Edina rešitev je zdrav način življenja v sožitju z naravo, zato je dobro, da se odpravimo na kraj, kjer si bomo z energijo iz narave pomagali k dvigu energije v sebi.
Zmajeve črte – linije
Kaj so zmajeve črte

Zmajeve črte so energijske žile – zemeljski energetski meridian,  ki tečejo premočrtno skozi pokrajino. Kot kačast zmaj se v svoji valovitosti prilagajajo terenu. Široke so okrog 8 metrov. Njihova naloga je, da je zemeljska površina prepojena  s temeljno življenjsko energijo (chi). Deluje pa tako, da izmenjaje potiska energijo navzven in jo srka v sredino. Tako pride do njenega značilnega ritma, ki ga v človeškem telesu primerjamo s srčnim utripom.

Od kod prihajajo zmajeve črte v Strunjan

Pravijo, da bi naj bil v Istri, v malem kraju Motovun, najmočnejši vir pozitivne energije v Istri, saj se v njem križajo tri zmajeve brazde. Ena brazda vodi proti zahodu, druga se razprostira približno vzporedno z zahodno obalo Istre in povezuje velik kamniti megalit na obali pod Strunjanom z drugim kamnitim tolosom, ki se nahaja na rtu Kamenjak, natanko na polovici te razdalje pa je spet tolos na malem Svetem angelu.

Bio-energijski park v Strunjanu in  njegove energijske točke

Strunjan je poleg Rogle edini kraj v Sloveniji z zelo dobro mikroklimo in je raj za astmatike. V bio-energijskem parku Salinera, v neposredni bližini hotela Salinera, ki je tudi del Krajinskega parka Strunjan, se nahajajo najmočnejše in edine izmerjene energetske točke na Obali, z naravnimi valovanji.  V parku je 12 energetskih točk, vsaka ima svojo amplitudo, oziroma valovno dolžino, s katero pripomore k lajšanju različnih psihičnih in fizičnih težav posameznika. Z obiskom energijskega parka telesu povrnemo občutek notranjega ravnovesja in obnovite vitalne življenjske energije. Energijske točke se nahajajo v naravnem parku, med borovci, le nekaj korakov od morja. Ob postanku na točkah vdihujemo svež morski in s tem dodatno pripomoremo k naši vitalizaciji.

Energijske točke

Na točki se ustavimo za minuto ali dve. Čeprav je na vsaki točki napisan polni čas in nam godi, ni dobro, da prekoračimo čas točke, ker lahko negativno vpliva na nas. S pravilnim postopkom vzpostavimo energijsko ravnotežje telesa in energijskega polja (aura) okoli telesa. Na energijskih točkah izvedemo meditacije ali izrišemo mudre in izgovarjamo afirmacije za lastne čakre. Mudra ali afirmacija morata biti energijsko usklajena tako, da je enaka barvi in številki čakre kot je napisano na informacijski tabli ob vhodu v Bio-energijski park. Točke pripomorejo k boljšemu počutju, ne morejo pa odpraviti bolezni.

Še druge energijske točke na slovenski obali

Nikakor pa ni samo energijski park Strunjan lokacija z dobro energijo. Dobre energije se nahajajo na celotni poti do strunjanske plaže, mimo rta, pa vse do Mesečevega zaliva. Ena najmočnejših energijskih točk  z naravnimi zemeljskimi delovanji je strunjanski križ. Je eden lepših in bolj umirjenih koncev pri nas.

Strunjan z okolico je namreč, poleg tega, da ima naravno zemeljsko energijo, tudi romarski kraj, kamor ljudje s seboj prinesejo svojo dobro energijo. Mir, tišina in pozitivna energija nas kar malo “prisilijo” v to, da pozabimo na okolico, tehnologijo in samo uživamo v trenutku, se poglobimo vase.

Strunjanski križ in megalit

Strunjanski križ stoji na robu klifa že od davnega leta 1600. Služil je kot opozorilo za mornarje o bližini kopnega in znamenje, kje stoji cerkev Marijinega prikazanja. Včasih so ladje, ko so plule mimo križa, imele navado zatrobiti Mariji v pozdrav, mornarji pa so se pokrižali in prosili za srečno vrnitev. In prav na mestu, kjer stoji križ, naj bi se nekoč zgodil čudež. Divjal je strašen vihar in ladje na morju bi najverjetneje potonile, če se nad Mesečevim zalivom ne bi prikazala Marija. Morje se je umirilo, vihar ponehal in mornarji so bili rešeni. Še danes krožijo zgodbe o stopinjah in solzah, vtisnjenih v skalo, kjer je Marija jokala, da bi rešila mornarje.

Na obali pod Strunjanskim križem se nahaja megalit – kamen, ki seva pozitivno energijo.

Proceed Booking