O firmi

AŽ – SVETOVNA POTOVANJA, mednarodno podjetje za organizacijo, predstavitev in prodajo potovanj, d.o.o.

TURISTIČNA AGENCIJA AŽ Od leta 1993 do leta 2013
Erika Kerneža s.p.

Trg osvoboditve 2
2230 Lenart v Slovenskih Goricah
telefon: (00386) 059 072 001
gsm: (00386) 041 726 449
email prodaja: agencija@az-sp.si
email organizacija: turizem@az-sp.si

Spletne strani:
www.az-sp.si    ponudba domačih in tujih organizatorjev
www.sport-travel.si    ponudba sportnih programov
www.top-travel.si    ponudba lastnih produktov

Matična številka: 6335926000
Davčna številka: SI97278521
Standardna klasifijacija dejavnosti:79.900
Transakcijski račun: SI56 0410 2000 2146 209, BIC: KBMASI2X

Začetek poslovanja: 01.10.1993, 13.03.2013 ustanovitev d.o.o. in prenos dejavnosti iz s.p.

Št. licence 53/54 za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev in opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev iz leta 2005 je bila dne 28.03.2013 prenesena na 1426/27.

Turistična agencija AŽ bila ustanovljena leta 1993 z namenom približati turistično ponudbo domačinom in okoličanom Lenarta. Prodajo aranžmajev drugih organizatorjev potovanj smo v zadnjih letih bogato razširili z lastnimi produkti in tako postali prepoznavni širom po Sloveniji, saj lahko naše programe najdete v pooblaščenih turističnih agencijah, ki smo jih skrbno izbrali.

Leta 2000 smo med prvimi izpolnili pogoje in pridobili licenco za opravljanje dejavnosti organiziranja (organizator potovanj in letovanj) in za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev. Že na začetku smo se odločili, da bomo na enem mestu predstavili in v prodajo ponudili vso ponudbo vseh slovenskih organizatorjev in jo dopolnili s ponudbo tujih organizatorjev, vendar le tistih za katere vemo, da so solidni poslovni partnerji. Sami se kot organizator potovanj pojavljamo predvsem za zaključene skupine za območje Slovenije in Evrope, vse bolj pa tudi kot organizator razpisanih zahtevnejših medcelinskih potovanj (glej meni NAŠE USPEŠNICE). V letu 2009 pa smo prvič izdali lasten katalog PRIDIH DOMAČNOSTI s ponudbo letovanj na Hrvaškem in v Sloveniji, s čimer smo začeli tržiti novo, lastno blagovno znamko, namenjeno našim zvestim strankam.

Kljub temu, da smo med manjšimi turističnimi agencijami v Sloveniji, se na trgu vse bolj uveljavljamo kot zaupanja vreden poslovni partner tako na strani pravnih subjektov, kakor tudi na strani strank. S ponosom lahko rečemo, da ga ni aranžmaja, ki ga ne bi mogli ponuditi, poiskati, urediti, pridobiti in je ni stvari, ki je ne znamo ali poznamo in da je ne zmoremo. Od tod tudi ime za našo agencijo ”AŽ”.

Naš cilje je zadovoljiti stranke s storitvijo na enem mestu. To pomeni, da uredimo vse potrebno za potovanje; svetovanje, ”nakup” potovanja, ureditev vize, zavarovanja, se pravi vse, da bi lahko naša stranka preživela težko pričakovani dopust kvalitetno in brez skrbi.

Od leta 2003 do 2009 smo opravljali neke vrste vlogo informacijskega centra v Lenartu, ki ga na žalost zaradi pomanjkanja časa in nezainteresiranosti lokalnih turističnih ponudnikov nismo zadovoljivo zaživeli, vendar še danes lahko ponudimo informacije o nastanitvah in možnostih ogledov turističnih znamenitosti na področju Lenarta in okolice. V bližnji prihodnosti pa bomo tudi temu problemu v lokalni skupnosti namenili več časa in skušali narediti korak v tej smeri ter tako približati lepe Slovenske Gorice širši skupnosti.

V prihodnosti načrtujemo številne projekte, ki naj za zdaj ostanejo skrivnost, naša glavna težnja pa bo tako kot že od nekdaj – ODLIČNOST, po kateri želimo biti prepoznavni.

Po 20 letih smo se odločili za prenos dejavnosti iz statusa samostojnega podjetnika na d.o.o., katere začetek je 13.03.2013. Datum pričetka poslovanja je bil skrbno preučen in načrtovan, prav tako tudi prenos licence za organiziranje in prodajo aranžmajev, s 01.04.2013.

V prihodnosti načrtujemo predvsem razširitev lastnih produktov – ponudba svetovnih destinacij, specializirano ponudbo za zaključene skupine, ponudbo za golfiste ter incoming za tujce.

S trdim delom in z ljubeznijo do vsega, kar je povezano s potovanji, vemo, da nam bo uspelo. Odličnost pa še naprej ostaja naš cilj in naša zahteva.

Proceed Booking