Varstvo podatkov

Varstvo podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov družbe AŽ – SVETOVNA POTOVANJA d.o.o.

Za nas je varstvo vaše zasebnosti in vaših osebnih podatkov zelo pomembno področje. Temu vidiku tudi pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika varstva podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.
Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.
Na tem mestu bomo pojasnili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo. V nadaljevanju bomo tudi navedli, kako varujemo vaše podatke, komu jih posredujemo in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

Kaj so osebni podatki?
Osebni podatki so informacije, ki jih je mogoče uporabiti za ugotovitev vaše identitete. Te informacije so na primer vaše ime, naslov, poštna številka, naslov IP, telefonska številka ali vaš elektronski naslov. Informacije, ki niso neposredno povezane z vašo dejansko identiteto (kot denimo priljubljene spletne strani ali število uporabnikov spletne strani), ne spadajo v to kategorijo.

Kaj so anonimizirani podatki?
Pri vsakem dostopu do vsebin naše spletne ponudbe se splošne informacije samodejno shranijo (npr. število obiskovalcev in trajanje obiska na posameznih straneh ipd.). Ti podatki niso osebni in se zato obdelujejo v anonimizirani obliki. Te vrste podatkov uporabljamo izključno v statistične namene in z njihovo pomočjo optimiziramo našo spletno ponudbo.

Katere vaše podatke zbiramo?
Vaše osebne podatke zbiramo za izvedbo ponudb in vaših izbranih storitev. To velja zlasti pri rezervaciji potovanj, ki jih ponujamo, vendar tudi pri izpolnjevanju formularjev, sodelovanju v nagradnih igrah, pri naročilu novic, pri sodelovanju v anketah, pri ocenjevanju potovalnih storitev kot tudi pri posredovanju elektronske pošte ali pri uporabi spletnih storitev.
Prosimo, upoštevajte dejstvo, da lahko pri rezervaciji turističnih storitev zbiramo tudi osebne podatke vaših sopotnikov. Zato se prepričajte, da boste vse informacije, ki se nanašajo na tretje osebe, podali z njihovim soglasjem.
Kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke?
Naše podjetje se ukvarja s prodajo turističnih storitev in s tem povezanimi storitvami, obračuni in storitvami za podporo potnikom. V ta namen tudi uporabljamo, zbiramo ter obdelujemo vaše podatke.

Če vaše osebne podatke zbiramo izključno na podlagi uporabe naše spletne strani, jih uporabljamo za vsebinsko izoblikovanje pogodbenega razmerja o storitvah telemedijev in za izboljšanje kakovosti naših spletnih storitev. Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger, če pa je tako predvideno v splošnih pogojih nagradne igre pa tudi za informiranje o naši ponudbi. Pri naročilu na novice zbiramo in obdelujemo vaše podatke za izdelavo vsebin in za pošiljanje novic.
Če se vaši osebni podatki zbirajo in obdelujejo na podlagi rezervacije turistične storitve, uporabimo te podatke skladno s pogodbo za posredovanje produkta in za izvajanje s tem povezanih storitev.
Zbiranje, obdelava in uporaba vaših osebnih podatkov za namene informiranja o naši ponudbi in za potrebe raziskave tržišča potekajo izključno v okviru zakonskih določil. Uporabo vaših podatkov v prej omenjene namene lahko kadar koli prekličete. Pri vsaki uporabi vaših podatkov za oglaševalske namene, raziskave tržišča ali mnenjske raziskave vas bomo še posebej opozorili na to, da imate možnost kadar koli preklicati nadaljnjo uporabo svojih podatkov, oz. vam bomo ponudili enostavno možnost za odjavo te funkcije (npr. spletno povezavo).

Komu posredujemo vaše osebne podatke?
Za potrebe izvajanja in izpeljave turističnih storitev, ki jih posredujemo, bomo vaše podatke posredovali vašemu ustreznemu pogodbenemu partnerju (npr. organizatorju potovanja, letalski družbi, hotelu, potovalni agenciji, izposojevalnici avtomobilov, ponudnikom obračunskih in distribucijskih storitev ali zavarovanja potovanj).
V okviru nagradnih iger posredujemo vaše podatke ustreznim partnerjem nagradne igre, če je tako navedeno v Splošnih pravilih nagradne igre.
V primeru naročila na e-novice posredujemo vaše osebne podatke izvajalcu, ki ga uporabljamo za pošiljanje publikacije, v primerih informiranja o naši ponudbi pa partnerjem, ki skrbijo za personalizacijo in distribucijo tiskovin.
V zvezi z uporabo spletnih storitev posredujemo vaše podatke našim ponudnikom spletnih sistemov (podjetje za gostovanje sistema, spletna orodja za rezervacije, sistemi za podporo potovalnim agencijam, ponudniki spletne analitike, globalni distribucijski sistemi in tržniki). Naši sistemski ponudniki nam pomagajo pri izboljšavi sistemov in ponudb.
Osebne podatke posredujemo v okviru, ki ga dopuščajo zakonski predpisi, izključno v primerih, ko je to potrebno za izvedbo vaše rezervacije ali za s tem povezan postopek plačila. V vseh ostalih primerih velja, da posredujemo le anonimizirane podatke, ki jih nikakor ni mogoče povezati z vami osebno.
Zbiranje oz. posredovanje osebnih podatkov državnim ustanovam in uradom se izvaja le v okviru obvezujočih pravnih predpisov.
Izrecno izjavljamo, da osebnih podatkov, še posebej naslovov, ne prodajamo tretjim osebam.

Kako varujemo vaše podatke?
Ker želimo vaše osebne podatke obdelovati kar se da varno, uporabljamo zlasti pri rezervaciji turističnih storitev, ki jih posredujemo, za prenos podatkov med vašim računalnikom in našim strežnikom varnostni protokol SSL (»Secure Socket Layer«). To pomeni, da je prenos podatkov vsakokrat šifriran.
Shranjevanje vaših osebnih podatkov se izvaja izključno ob upoštevanju zakonskih predpisov, veljavnih v Republiki Sloveniji.
Če v okviru tukaj navedenih storitev podatke posredujemo našim izvajalcem, so ti zavezani tako k upoštevanju obvezujočih zakonskih predpisov kot tudi pogodbenih zahtev o varstvu podatkov.
V zvezi z varstvom podatkov, ki se nanašajo na vašo kreditno kartico, vas želimo izrecno opozoriti, da je treba te podatke vnesti izključno v za to namenjena polja formularja za rezervacijo. Varno ravnanje z vašimi podatki lahko zagotovimo le, če tudi sami upoštevate za to predviden način vnosa.

Pravica do dostopa do informacij
Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Upravljavec osebnih podatkov
Družba AŽ – SVETOVNA POTOVANJA d.o.o. je odgovorna za shranjevanje in obdelavo podatkov, hkrati pa je tudi ponudnik storitev. Podrobnejše podatke o družbi in možnosti, kako z nami navezati stik.
Če imate vprašanja ali če nam želite sporočiti svoje želje oziroma komentarje, ki jih imate v zvezi z varstvom podatkom, nam prosim pišite na info@az-sp.si.

Integracija vtičnikov za družbeno omrežje Facebook
Na naši spletni strani so nameščeni vtičniki (»vtičniki«) za družbeno omrežje facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (»Facebook«).
Vtičnike družbenega omrežja Facebook prepoznate po katerem izmed logotipov aplikacije Facebook (beli »f« v modrem kvadratu ali simbol za dvignjen palec) ali pa so označeni kot »Facebook Social Plugin«. Seznam in podobo vtičnikov za družbeno omrežje Facebook si lahko ogledate na tej povezavi: http://developers.facebook.com/plugins.
Če odprete spletno stran našega spletišča, ki ima nameščen tovrsten vtičnik, bo vaš spletni brskalnik vzpostavil neposredno povezavo s strežniki družbe Facebook. Vsebina vtičnikov se prek Facebooka posreduje neposredno v vaš brskalnik, prek katerega se namesti na spletno stran. Iz tega razloga nimamo nobenega vpliva na obseg in vsebino podatkov, ki jih Facebook zbira s temi vtičniki, in vam zato posredujemo samo informacije, ki jih imamo sami na voljo (http://www.facebook.com/help/?faq=186325668085084):

Z integracijo vtičnikov prejme Facebook informacijo, da ste priklicali ustrezno spletno stran našega spletišča. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vaš obisk poveže z vašim računom za Facebook. Če uporabljate vtičnike – na primer, če kliknite na ikono »Všeč mi je« ali oddate svoj komentar – se ustrezna informacija z vašega brskalnika prenese neposredno na Facebook in se tam shrani. Tudi če niste član omrežja Facebook, obstaja način, kako lahko družba Facebook pridobi vaš naslov IP in ga shrani.
V obvestilu o varovanju zasebnosti družbe Facebook se lahko poučite o namenu in obsegu zbiranja podatkov in nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani družbe Facebook ter o svojih pravicah, ki jih imate v zvezi s tem, in o možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti: http://www.facebook.com/policy.php.
Če ste včlanjeni v Facebook in ne želite, da Facebook prek naših spletnih strani zbira podatke o vas in jih poveže s vašimi podatki, ki so shranjeni v omrežju Facebook, se morate pred obiskom naših spletnih strani odjaviti iz omrežja Facebook ter izbrisati piškotke. Več informacij o piškotkih najdete v okviru te izjave o varstvu podatkov.
Vtičnike za družbeno omrežje Facebook lahko med drugim blokirate z dodatkom za vaš brskalnik, kot je na primer »Facebook Blocker«.

Uporaba piškotkov
Ob obisku naše spletne strani vaš računalnik v programski opremi brskalnika shranjuje informacije v obliki piškotkov. Piškotki hranijo podatke o vaši uporabi spletne strani, ki jih nato uporablja družba AŽ – SVETOVNA POTOVANJA d.o.o. Uporaba piškotkov vam olajša uporabo funkcij, saj ob nadaljnjih obiskih vaš računalnik že prepoznamo, kar poenostavi morebiten ponovni vnos podatkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo (majhne datoteke, ki vsebujejo informacije o konfiguraciji), nam pomagajo ugotoviti pogostost uporabe in število uporabnikov naše spletne strani, vam pa omogočajo celovito uporabo naše storitve. Nadalje vam lahko na podlagi piškotkov po e-pošti pošiljamo personalizirane informacije, na primer za obveščanje o rezervacijah, določenih produktih ali prodajnih akcijah, in vam priporočamo produkte ali storitve, ki bi vas utegnili zanimati.
Večina brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Kljub vsemu pa lahko shranjevanje piškotkov izklopite ali svoj brskalnik nastavite tako, da vas vsakokrat obvesti o pošiljanju piškotkov. Poleg tega obstaja še možnost, da lahko shranjene piškotke sami kadar koli izbrišete s svojega trdega diska.
Za izvedbo rezervacije je uporaba piškotkov nujna. Naše storitve lahko v omejenem obsegu uporabljate tudi brez piškotkov.

Uporaba storitve Google Analytics
Ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo te spletne strani izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.
Naša spletna stran uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

Pomembno za potnike v ZDA
Zaradi ameriškega zveznega zakona o iskanju teroristov so letalske družbe primorane, da organom, pristojnim za vstop v državo, posredujejo podatke o letih in rezervacijah vsakega potnika, preden ta vstopi v ZDA. Brez tovrstnega posredovanja podatkov vstop v ZDA ni mogoč.

Povezave z drugimi spletnimi stranmi
Naša ponudba na spletu vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Ta izjava o varovanju podatkov ne velja za druge ponudnike. Ker nimamo vpliva na to, ali njihovi upravljavci spoštujejo določbe o varovanju podatkov, tudi ne prevzemamo odgovornosti za pravilnost, ažurnost in popolnost informacij, ki jih zagotavljajo na svojih straneh.

Upravitelj strani
AŽ – SVETOVNA POTOVANJA d.o.o., Trg osvoboditve 2, 2230 Lenart v Slov. Goricah
ID za DDV: SI97278521. Matična številka: 6335926
Družba je vpisana v register Okrožnega sodišča v Mariboru pod številko 2013/11542 dne 13.03.2013.

Januar, 2018

Proceed Booking