Peru – ENERGIJSKO SREDIŠČE SVETA

0
Cena
od3,790€
Cena
od3,790€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

2076
14 dni, let
Datumi: 16.11.
Peru

Peru je dežela, kamor se človek mora podati ne samo turistično, ampak predvsem kot potovanje »v vase«.

Program

1. dan:Slovenija - Lima

Ob dogovorjeni uri po želji organiziran transfer na eno izmed sosednjih letališč oz. zbor potnikov na letališču in po opravljenih formalnostih polet proti Limi, v glavno mesto mističnega Peruja. Pristanek v večernih urah in transfer v hotel. Nočitev.

2. dan:Lima - Cusco

Tekom dopoldneva oz. v zgodnjih popoldanskih urah bomo iz Lime poleteli do Cusca. Po pristanku sledi transfer do naše namestitve in počitek, da se naše telo in pljuča navadijo na visoko nadmorsko višino. Pozno popoldan se bomo zbrali in se z meditacijo med seboj povezali kot skupina. Povezali se bomo s starodavnimi energijami Inkov, svete zemlje ter našo namero, ki je povezana s tem potovanjem. Prosili bomo za odgovore, ki jih bomo postavljali na tej poti. Sledita lahka skupna večerja in nočitev.

3. dan:Cusco

Po zajtrku bo dan namenjen ogledu Cusca in okoliških znamenitosti, od katerih večina oddaja veliko mistične energije. Obiskali bomo Tempelj sonca (Korikancha) in ulico Hatunrumyoc z dvanajstimi vogalnimi kamni, nato nadaljevali skozi ozko ulico Inca »Callejon de las Siete Culebras« (Aleja sedmih kač), kjer se kolonialne zgradbe harmonično ujemajo s celoto, vse do arheoloških ruševin Sacsayhuaman, do Templja Zemlje in njenih labirintov. Kosilo (lunch box), nato bomo nadaljevali do templja Lanlakuyuc (Močnega duha), kjer se bomo skušali povezati s telurskimi silami. Večerja in nočitev.

4. dan:Cusco - Sacred Valley

Po zajtrku se bomo iz Cusca odpravili v Sacred Valley of the Incas (Sveto dolino Inkov), v vasico Pisac, kjer bomo oglede pričeli na tržnici Pisac. Občudovali bomo številne stojnice, ki ponujajo izdelke lokalnih prebivalcev tega območja. Izstopajo lepe tekstilje iz alpake, glasbeni inštrumenti, slike, rezbarije, ogrlice in replike starih Inkovskih predmetov. Nadaljevali bomo do arheoloških ostankov kraja Pisac, ki so največji kompleks teras na tem območju in mojstrovina kmetijstva Inkov. Kosilo bo v lokalni restavraciji, nato bomo obiskali Ollantaytambo, kjer bo veliko zanimivih točk. Mesto je tipičen primer urbanističnega načrtovanja Inkov, katerih prebivalci še vedno živijo v skladu s svojimi starimi običaji in tradicijo. S kratko delavnico bomo učili uvidov v prihodnost in prenosa sporočil ter povezovanja energij na energijskih točkah. Poglobili se bomo z materjo Zemljo (Pachamamo) in očetom soncem. Večerja in nočitev.

5. dan:Sacred Valley - Machu Picchu - Cusco

Zgodaj zjutraj se bomo podali globoko v gore, do skrivnostnega osmega čuda sveta in kronskega dragulja Andov – Machu Picchu (Stara gora), ki velja za svetovno dediščino UNESCA in eno od sedmih novih čudes sveta. Z vlakom se bomo podali v Aguas Calientesthe ob vznožje gore in se vkrcali na avtobus, ki nas bo v roku pol ure zapeljal na vrh gore. In končno bomo tu, med svetim apusom in oblaki, na vrhu sveta in stran od civilizacije. Starodavne energije nas bodo popeljale do preobrazbe, da spustimo skrbi in se zazremo vase. Opravili bomo kratko meditacijo, v kateri bomo čistili naše zemeljske vezi, da bomo lahko svobodno doživeli energije čarobnega svetišča v Andih. Po želji in v primeru razpoložljivih prostih mest lahko obiščemo še Wayna Picchu in most Inca (doplačilo). Sledi povratek v dolino in prevoz v hotel v Cuscu. Večerja in nočitev.

6. dan:Cusco - Jezero Titicaca (Puno in otok Uros)

Zjutraj oz. dopoldan bomo poleteli iz Cusca do Juliace in se odpravili v hotel, da odložimo prtljago in se osvežimo ter počasi privadimo na nadmorsko višino skoraj 4000 m, ob jezeru Titicaca. Jezero, ki predstavlja rojstni kraj Andskega boga Virococha, je najvišje ležeče plovno jezero na svetu, v katerega globinah bi naj bilo postavljeno kristalno mesto. Odpravili se bomo do obale in se z ladjico odpravili na plavajoče otoke Uros, kjer bomo spoznali domačine – pleme Uros, ki svojo kulturo in način bivanja tesno prepletajo s trsjem. Po povratku sproščujoč večer, krajša meditacija povezovanja s tehniko koreninjena in s tehniko žarka svetlobe, lahka večerja in nočitev.

7. dan:Puno - Aramu Muru's Doorway - Puno

Po zajtrku se bomo odpravili proti jugovzhodu ob obali jezera Titicaca do mesta, pred Inki imenovanega Amaru Muru, da raziščemo meddimenzionalni prehod, od koder bi naj izviralo seme vsega obstoječega. Domačini in šamani verjamejo, da gre za meddimezionalna vrata, vsekakor gre za masivno rdečo kamnito steno, ki se dviguje nad lunasto pokrajino, nekateri temu kraju pravijo Hayu Marca (Mesto bogov). Tukaj bo čas za raziskovanje in meditacijo. Na poti nazaj v Puno bomo obiskali še Chucuito, kraj Templja plodnosti, kjer najdemo pravokotno spojino faličnih kamnov. Videli bomo simbol plodnosti vklesan v kamen in skušali razumeti, da vse vibrira v dveh polarnostih: moški – ženska, Pachamama (Mati Zemlja) – Kozmos (rojstvo in smrt). Zvečer bomo obiskali mesto Sillustani, starodavno in arhitekturno grobišče, kjer bomo opazovali sončni zahod. Lahka večerja in nočitev.

8. dan:Puno - Colca

Po zajtrku se bomo iz Puna odpravili v dolino Colce. Prečkali bomo območje Lagunillas – visoke ravnine, kamnite gozdove in nebesno modre lagune na 4000 m.n.v. Vstopili bom v rezervat Pampa Cañahuas – obsežno ravnino, kjer bomo videli vikune in avtohtone andske kamele, ki veljajo za nacionalni simbol. Tekom dneva bomo ob primernem trenutku in na pravem mestu izvedli krajšo postavitev, ki jo bomo izvedli nekajkrat v teh dneh, ko bomo tako čutili in bili pripravljeni na to. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan:Colca - Arequipa

Dan bomo pričeli z zelo zgodnjim zajtrkom in se odpravili ob kanjonu, s pogledom na čudovite inkovske terase, do razgledne točke, kjer se v jutranjih urah zadržujejo kondorji. Z malo sreče bomo lahko občudovali te izjemne letalce, ki s pomočjo vetra lebdijo v zraku in občudovali njihov razpon kril, ki seže tja do tri in pol metre. Po ogledu kondorjev se bomo vrnili v dolino in nadaljevali vožnjo v Arequipo. Na kratki delavnici bomo spoznali pomen polarnost, da bomo lažje videli sebe in lažje sprejemali druge. Skušali bomo vzpostavili energijsko ravnovesje med moško in žensko energijo, se povezati z izvorom in razrešiti energijske ujetosti, ki nas v življenju ovirajo. Namestitev, večerja in nočitev.

10. dan:Arequipa - Nasca

Po zajtrku si bomo ogledali eno najlepših mest v Peruju, imenovano tudi »belo mesto« ali »vulkansko mesto« – Arequipa. Mesto je zgrajeno iz belega vulkanskega kamna in obdano z verigo vulkanov, med njimi je zagotovo najbolj znan El Misti. Odpravili se bomo na živilsko tržnico, se sprehodili med stojnicami oliv, tropskega sadja, sirov, rib, mesa, neštetih vrst krompirja (Peru je rojstni kraj krompirja), koruze in druge zelenjave. Sprehodili se bomo do reke Čili in samostana Recoleta, kjer si bomo ogledali muzejsko zbirko indijanskih predmetov in ogromno knjižnico, z redkimi primerki in knjigami zelo zavidljive starosti. Po knjižni ulici nas bo pot pripeljala do glavnega trga s stolnico, obiskali bomo čudovito samostansko notranje dvorišče s stebri inkovske simbolike, si pogledali primerke špansko-indijanske arhitekture. Za kosilo bomo poizkušali tipične jedi perujske kuhinje. Popoldan pa ogled muzeja, kjer hranijo najbolj znano mumijo Južne Amerike, živ dokaz inkovskega žrtvovanja, ki so jo odkrili na bližnjem vulkanu Ampato in se je zaradi nizkih temperatur ohranila do danes. Zvečer nas čaka nočna vožnja proti Nasci. Nočitev na busu.

11. dan:Nasca - Ica - Huacachin

Ta dan nas čaka izjemno doživetje. Ogledali si bomo ogromne risbe sredi puščave – Nasca linije, ki so najbolje vidne le iz zraka. Lahko se odločimo za panoramski let (doplačilo) nad puščavo v okolici Nasce ali pa se ustavimo na točki od koder bomo videli nekaj od teh linij. Skušali bomo raziskati kdo je avtor linij in risb, ki dosegajo tudi več kot 100 metrov dolžine in so narisane z eno potezo, kar je še vedno ena največjih ugank sveta. Območje z več kot 70 liki, risbami in črtami je zaščiteno kot narodni spomenik in sodi v perujsko kulturno dediščino. Pravijo, da so delo kulture Nasca, ki je obvladovala ta prostor. Zapustili bomo kamnito puščavo in se podali čez peščene sipine Huacachina do čudovite oaze z manjšim jezerom. Ob robu sipin bomo uživali v krasnem razgledu na oazo in ob skupinski meditaciji skušali strniti dogajanja in uvide tega dne, kakor tudi ostale prejšnje in ostale dni do konca potovanja. Nočitev v okolici.

12. dan:Huacachin/okolica - Lima

Po zajtrku nas čaka prijetna panoramska vožnja proti perujski prestolnici Lima, kamor bomo prispeli v zgodnjih popoldanskih urah. Najprej se bomo zapeljali na razgledno točko San Cristobal, z najboljšim razgledom na prestolnico Peruja. Sledi krajši ogled večmilijonskega mesta, ki so ga ustanovili osvajalci z zloglasnim Francisco Pizzarom na čelu, katerega grobnica se nahaja v stolnici na glavnem trgu. Sprehodili se bomo do glavnega trga s predsedniško palačo, s stolnico in mestno hišo. Naredili bomo postanek za pokušino perujske nacionalne pijače in poskusili nekatere tipične sladice. Še zaključen obred hvaležnosti – zahvala materi Zemlji in očetu Soncu ter vsem, ki so vstopili v naše življenje in nam samim. Zaključna meditacija bo obljuba in zaveza sebi. Večerja in nočitev.

13. dan:Lima

Po zajtrku prosto do transferja na letališče (predvidoma v večernih urah). Letališke formalnosti in polet proti domu.

14. dan:Evropa - Slovenija

Tekom dneva pristanek na enem izmed sosednjih letališč in po želji organiziran transfer za doplačilo domov.

Cena:

 • 3790 EUR preračunana na 16 oseb,
 • 4040 EUR preračunana na 11-15 oseb,
 • 4560 EUR preračunana na 8-10 oseb.

Cena vključuje:

 • medcelinski polet in letališke pristojbine,
 • 2x notranji let in letališke pristojbine (Lima-Cusco, Cusco – Juliaca),
 • transferje po programu,
 • nočitve z zajtrki po programu (2x Lima, 3x Cusco, 1x Sacred Valley, 2x Puno, 1x Colca, 1x Arequipa, 1x Ica),
 • kosila in večerje po programu,
 • vstopnine za oglede omenjene v programu,
 • delavnice s Tatjano,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • lokalnega in slovenskega vodnika,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: na vprašanje,
 • prevoz na letališče in nazaj: cena odvisna od kraja odhoda in povratka (vprašajte v agenciji),
 • napitnine (lokalni vodnik, voznik, hotelsko osebje): 60 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,03% od vrednosti potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS za 15 dni: vprašajte v agenciji, ker je cena odvisna od višine kritja.

Opombe:

 • pridržujemo si pravico do spremembe cen (letališka taksa, viza, sprememba tečaja) v skladu z veljavno zakonodajo,
 • cena je bila izračunana na dan 14.01.2020 po menjalnem tečaju 1,1115 USD = 1 EUR,
 • pogoj za zagotovitev cene potovanja in kvalitetne izpeljave programa je pravočasna prijava potnikov. Prijave s vplačilom akontacije bomo po navedeni ceni sprejemali do 28.01.2020 do 12:00 ure, za tem bo cena višja za najmanj 100 EUR po osebi in se bo do odhoda zviševala glede na dvigovanje cene letalske karte. Višina akontacije je 30%, vendar so možna odstopanja v skladu z dogovorom z vsakim posameznikom.
 • vize za potovanje ne potrebujemo, cepljenja niso potrebna,
 • minimalno število potnikov za izvedbo programa: 8.

Potek poti in delavnice

Na tej poti nas bo spremljala dolgoletna energoterapevtka (s pridobljenim certifikatom neodvisnega inštituta BION), Reiki mojstrica in učiteljica, predavateljica, moderatorka delavnic Postavitve družine, avtorica knjige »Reiki energija ljubezni« oziroma kot sama zase pravi – vseživljenjska  učenka – Tatjana Frumen.

 Kraje, ki jih bomo obiskali so znani po močnih energijah, s Tatjanino pomočjo, pa se bomo naučili povezovanja s starimi znanji in vedenji in to energetsko podporo izkoristili za našo duhovno rast ter osvoboditev notranjih blokad.

 Skozi sklop meditacij in kratkih delavnic, se bomo soočili s svojimi nezavednimi vzorci, neizraženimi čustvi, ki nam povzročajo energetske blokade, razne težave ali celo bolezni.

 Presegli bomo te okvirje in telesu povrnili ravnovesje, ter se naučili kako lahko čustva uporabimo v vsakdanjem življenju.

 Naučili se bomo kdaj je naše telo v polni moči in kdaj izgubljamo energijo, ter kličemo težave.

 Več pozornosti bomo namenili sebi in svoji duši ter se z njo pogovorili o svojem poslanstvu.

 Potovanje ne bo samo ogled turistično zanimivih zanimivosti, temveč bo prava duhovna preobrazba in čustveno prebujanje.

Zadnja meditacija bo vsekakor pozdrav in zahvala materi zemlji, očetu soncu, vsem, ki so vstopili v naše življenje in nam samim. Meditacijo bomo zaključili z obljubo oziroma zavezo sebi.

Tatjana nas bo na potovanju vodila počasi skozi proces preobrazbe. Domov bomo prišli drugačni. 

Zaželeno je, da imamo s seboj kakšno beležko, da bomo lahko vsa spoznanja, uvide in občutke beležili.

Slike

Proceed Booking