Egipt – kontrast med življenjem in smrtjo

0
Cena
od1,980€
Cena
od1,980€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

431
13 dni, let
Datumi: 04.11.
Egipt

Egipt je neizčrpna priložnost za doživetje izrazitih kontrastov med življenjem (Nilom) in smrtjo (puščava), med tradicijo in sodobnostjo, med turističnim in ne turističnim, med zgornjim nubijskim in spodnjim egipčanskim,…

***

Na to pot bomo odšli skupaj s Piko Mio Mežik – ustanoviteljico Templja za osebno in duhovno rast »Loox – darovi svetlobe«, NLP Praktik, voditeljico meditacij, izvajalko Ponovne povezave ter odlično izvajalko Intuitivnega svetovanja (reading).

***

Pika bo z nami ves čas potovanja. Že na samem začetku potovanja nas bo s krajšo meditacijo razbremenila in povezala z zdravilnimi energijami ter s starodavnimi božanstvi. Skozi zgodovino so bili namreč naši predniki na Zemlji močno povezani med seboj in s skupnostjo v kateri so prebivali. Poznali so ritem narave, opazovali vesolje in okolico ter zaznali spremembe očem nevidne. Častili so božanstva in preko njih črpali moč, navdih in skali znamenja ter odgovore. In to nas bo Pika Mia skušala naučiti. Skozi meditativno in turistično popotovanje bomo prisluhnili namigom in sporočilom, ki nam bodo nosila odgovore na najgloblja vprašanja.

Pika Mika nam bo skozi vaje in predavanje predstavila intuicijo ter nam podala odgovore na to kako jo prepoznamo, kako ji prisluhnemo in kako si lahko z njo pomagamo v vsakdanjem življenju.

Ob turističnim popotovanju in spoznavanju bogate zgodovine Egipta nas bo Pika Mia naučila odstranjevanja eterični vezi vsega česar ne potrebujemo več in kar nam črpa energijo. Odstranili bomo navezave, okrepili svojo energijo in postavili ščit, ki nas bo v prihodnje varoval. Rezanje eteričnih vezi bo neprecenljivo izkustveno doživetje. Iz Egipta se bomo vrnili lahkotni in brez odvečnih vezi, ki nas ohranjajo, a žal ne koristijo več.

***

Sporočila in informacije kot globlji uvid so Pikina veličina in jih bomo na potovanju vključili v program poleg vseh ostalih izkustvenih delavnic in meditacij.

Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul

V večernih urah zbor potnikov na letališču na Brniku in po opravljenih formalnostih polet proti Istanbulu.

2. dan: Istanbul - Hurgada

Nekaj čez polnoč pristanek v Istanbulu in prestop letala za Hurgado, kjer bo pristanek v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času. Po pristanku transfer v hotel 4* na bazi all inclusive. Dan bo namenjen počitku in aklimatizaciji.

3. dan:Hurgada - Kairo (Egiptovski muzej, Stari Kairo, Khan El Khalili)

Po zajtrku se bomo odpravili v Kairo, kjer bomo obiskali najbogatejši egiptovski muzej na svetu. V njem hranijo preko 250.000 predmetov in 3.000 let staro egipčansko bogastvo, ki si ga je vladar shranil za življenje v onostranstvu. V kolikor si bomo želeli pogledati vse eksponate, bomo tu preživeli kar devet mesecev… Seveda ne, zato bomo pogledali za nas le najzanimivejše, nato pa se podali v predel Starega Kaira (Koptski Kairo), ki zajema Babilonsko trdnjavo, Koptski muzej, Visečo in grško cerkev ter mnoge druge znamenitosti. Ta del Kaira je bil trdnjava v času krščanstva vse do islamske dobe. Na koncu dneva bomo obiskali še največji egipčanski bazar Khan El Khalili in imeli priložnost nakupov papirusa, čaja, usnja in orientalskih spominkov. Namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

4. dan: Kairo - Aleksandrija (Citadela Qaitbay, Katakombe, knjižnica) - Kairo

Po zajtrku se bomo preko reke delte Nila odpravili proti obali Sredozemskega morja, v starodavno mesto Aleksandrijo. Mesto je bilo nekoč kulturno središče antičnega sveta, ki so ga poznala tudi slovenska dekleta in žene, ki so v Egipt odhajale kod dojilje, hišne pomočnice in gospodinje. Danes so v mestu vredni ogleda biblioteka, Citadela, romansko gledališče, bu Abbas al-Mursi mošeja, Ras el-Tin Palace in drugi ostanki antičnega sveta. Poudarek ogledom bomo dali Citadeli Qaitbay, ki velja za eno najpomembnejših obrambnih utrdb ne le v Egiptu, ampak tudi na obali Sredozemskega morja. Obiskali bomo tudi Katakombe Kom El shogafa – zgodovinsko arheološko najdišče v Aleksandriji, ki velja za eno od sedmih čudes srednjega veka. Sestavljajo jih vrsta aleksandrijskih grobov, kipov in arheoloških predmetov faraonskega pogrebnega kulta. Zanimiva za ogled bo tudi Aleksandrijska knjižnica, ena od največjih in najpomembnejših knjižnic antičnega sveta, posvečena Muzam, devetim boginjam umetnosti. Izpustili ne bomo niti vrtov Al Montazah z ogromnim izborom dreves in rastlin, tudi zelo redkih, posajenih pred več kot 75 leti.  Sledi povratek v Kairo, večerja in nočitev.

5. dan:Kairo: Sakkra, Papirus, Giza (piramide) - vlak za Asuan

Po zajtrku se bomo podali približno 30 km južneje od Kaira v kraj Saggara (Sakkara), kjer se  nahajajo ruševine pokopališča staroegipčanske prestolnice Memphis. Tu se nahajajo manjša sfinga in nekaj piramid, med njimi Djoserjeva stopničasta piramida. Seznanili se bomo s tradicionalnim staroegipčanskim načinom izdelave papirusa in ga imeli možnost tudi kupiti. Nadaljevali bomo v delavnico izdelave eteričnih olj in spoznali najboljše in najredkejše esence. Popoldan si bomo ogledali Gizo, z njenimi veličastnimi piramidami: Keopsova, Kefrenova in Mikerinova, ki spadajo v eno izmed sedmih čudes sveta. Po želji za doplačilo ogled notranjosti ene izmed njih. Za tem se bomo zapeljali na kraj, od koder bomo lahko fotografirali vse tri piramide skupaj. Ogledali si bomo tudi bližnji tempelj in Sfingo, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki še vedno predstavlja uganko. Ta dan bomo imeli tudi možnost poskusiti egiptovsko tradicionalno jed Košeri (Khusari), ki je sestavljena iz mešanice riža, špagetov, majhnih makaronov, jušnih rezancev in prepražene čebule, leče in čičerike, vse skupaj prelito s plastjo paradižnikove omake, česna in čilijeve omake z dodatkom kisa. Zvečer sledi vkrcanje na vlak za Asuan. Večerja in nočitev na vlaku.

6. dan: Asuan (Izidin tempelj, nedokončani obelisk, Visoki jez, parfumerija, tržnica začimb) (križarjenje po Nilu)

Zjutraj bomo prispeli v starodavno mesto Asuan, imenovano tudi Swenett, po egipčanski boginji z istim imenom. V času starega Egipta je bil Svenett najjužnejše mesto v državi in odprto proti izvoru življenjske vode in idealna priložnost za plovbo brez ovir, imenovanih Katarakti. Te ovire so sestavljene iz skal in brzic, ki so ovirale proti jugu. Tukaj se tudi nahajajo kamnolomi starega Egipta in ležijo na obeh bregovih Nila. Obiskali bomo Philae, nekoč sveti otok in nedostopen navadnim ljudem, ki se nahaja na sredi Nila. Tu so živele le svečenice, še ptice in ribe so se izogibale tega otoka. Danes je otok priljubljen in njegov tempeljski kompleks iz časa Ptolomeja spada pod svetovno dediščino UNESC-a. Ogled bo posvečen Izidinem templju, ki je bil zgrajen po naročilu Ptolomeja II. in kjer so bile žrtvovane najlepše ženske. Sledi ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov 20. stoletja, zgrajenega z namenom preprečevanja poplavljanja Nila. Za Visokim jezom se nahaja Naserjevo jezero, iz katerega vodo uporabljajo za namakanje. Sledi vkrcanje na ladjo in kosilo. V popoldanskih urah bomo obiskali še botanični vrt in Nubijsko vasico z malimi čolni ter uživali ob lepotah Nila. Občudovali bomo edinstvene pisane poslikane hiše in nasmejane ljudi. Stopili bomo v Nubijske hiše, se fotografirali s krokodili,.. Veliko bo tudi možnosti za nakup spominkov, nubijskih rokodelskih izdelkov in aromatičnih zelišč. Spoznali bomo vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Kdor bo pa želel se bo lahko podal na peščene sipine Sahare.  Večerja in nočitev na ladji.

7. dan: Abu Simbel - Kom Ombo (križarjenje po Nilu)

Zgodaj zjutraj (zajtrk vzamemo s seboj) se bomo odpravili v majhno vasico Nubiji, v južnem Egiptu, v bližini meje s Sudanom, na zahodnem bregu Naserjevega jezera, približno 230 km jugozahodno od Asuana. Obiskali bomo kraj Abu Simbel in oba mogočna kamnita templja, ki sta poimenovana po kraju, v katerem stojita. Izklesana sta bila v pečino s pogledom na Nil, v času faraona Ramzesa II. Templja veljata za dragulj starodavne nubijske regije, ki se razteza ob Nilu. Po ogledu povratek na ladjo in kosilo. Sledi plovba do Kom Ombo. Večerja in nočitev na ladji.

8. dan: Kom Ombo - Horus temples - Edfu (križarjenje po Nilu)

Po zajtrku bomo obiskali dvojni tempelj Kom Ombo, star egipčanski tempeljski kompleks na vzhodnem bregu Nila, v zgornjem Egiptu. Tempelj je bil posvečen bogovoma Sobeku – krokodiljemu bogu in bogu s sokoljo glavo – Horu. Popoldan pa se bomo podali v Edfu, v antični Begdet, v mesto na zahodnem bregu Nila med Esno in Asuanom. Ogledali si bomo ptolomejski Horov tempelj, ki je eden najbolje ohranjenih templjev v Egiptu in ena glavnih turističnih znamenitosti Gornjega Egipta ob Nilu, nato pa še antično naselje Tell Edfu (Grič Edfu). Večerja in križarjeje proti Luxorju. Nočitev.

9. dan: Luxor - Esna (Dolina kraljev, Hačepsut tempelj, Memnova kolosa, Alabaster, ogled tržnice v Luxorju)

Po zajtrku se bomo odjavili iz ladje in odpravili na ogled Doline kraljev – pokopališča faraonov, ki se nahaja pod najvišjo goro starodavnih Theb, kakor so nekoč imenovali Luxor. Dolina ni znana le po plodnosti, ampak po tem, da se pod njeno površino nahaja več kot 60 skalnih grobov. Ogledali si bomo mogočne grobnice faraonov iz 18., 19. in 20. dinastije, vklesane v puščavsko skalo, bogato poslikane s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. Sprehodili se bomo v osrčje grobnic in občudovali stenske poslikave, največji poudarek pa bomo dali obisku slovite grobnice mladega faraona Tutankamona. Za mnoge je obisk te doline eden izmed vrhuncev obiska v Egiptu. Blizu Doline kraljev si bomo ogledali še posmrtni tempelj Hačepsut, ki leži pod pečinami v Thebanskem gorovju, kjer zahaja sonce in kjer po tedanjem prepričanju odhajajo umrli vladarji. Zgrajen je bil za petega faraona osemnajste dinastije Hačepsut. Kraljica Hačepsut je bila edini ženski vladar v starem Egiptu in je bila tudi faraonka, vse ostale so bile le vladarice. In ko je vladala ona sta v Egiptu vladala mir in razcvet. Za tem bosta na vrsti za ogled dva ogromna kamnita kipa faraona Amenhotepa III. – Memnonova kolesa. Če bomo že v Egiptu moramo spoznati tudi Alabaster. Najdemo ga v trgovinah, hiša, povsod. Starodavni faraoni so ta čudovit material uporabljali za številne namene, od obrednih predmetov, kot je sarkofag in tudi za nadstreške. Ustavili se bomo v tovarni alabastra, kasneje pa bo mogoč nakup katerega izmed izdelkov narejenih iz tega materiala. Kosilo in prosto do večerje v hotelu oz. transfer v hotel v Luxorju in namestitev. Po večerji po želji za doplačilo obisk starega dela mesta s kočijo. Nočitev.

10. dan:Luxor - Karnak - Hurgada

Po zajtrku se bomo odpravili  do največjega svetišča, ki ga je kdaj koli zgradil človek, Karnak. Staro ime zanj je Ipet-isut in pomeni »Najbolj sveto mesto«. Kompleks se razprostira po sto hektarjih površine in je najbolj znan po 134 masivnih stebrih, ki so nekoč podpirali streho velike dvorane. Po ogledu sledi transfer v Hurgado in namestitev v hotelu 4* na bazi all inclusive storitve in pričetek počitnic.

11. -12. dan: Hurgada počitnice ali fakultativni izleti

Dan bo namenjen počitku ali pa si bomo doplačali katerega izmed fakultativnih možnosti.

13. dan:Hurgada - Istanbul - Slovenija

 

Sledi tranfer na letališče in po opravljenih formalnostih polet proti Istanbulu in nato nadaljevanje leta proti Ljubljani. Po pristanku slovo od sopotnikov in zaključek potovanja.

Cena:

1980 EUR preračunana nad 20 oseb

2070 EUR preračunana na 15-19 oseb

2250 EUR preračunana na 10-14 oseb

Cena vključuje:

 • polet Ljubljana – Istanbul – Ljubljana,
 • vsi prevozi po programu s turističnim avtobusom deluxe,
 • križarjenje po programu z ladjo 5*,
 • 2 x nočitev v hotelu 4* v Kairu,
 • 1 x nočitev Kairo/Asuan na vlaku na bazi polpenziona,
 • 1 x nočitev v hotelu 4* v Luxorju,
 • 3 x nočitev na ladji 5* na bazi polnega penziona,
 • 3 x nočitev v Hurgadi na bazi all inclusive storitve s pozno odjavo zadnji dan,
 • angleško govorečega vodnika,
 • spremstvo Pike Mie Mežik in njene delavnice,
 • vse vstopnine za znamenitosti omenjene v programu,
 • obroki prehrane po programu,
 • uradno prevedeno licenco Egiptovskega Ministrstva za turizem za slovenskega vodnika,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba/kabina: 360 EUR,
 • enoposteljni kupe na vlaku: 53 EUR,
 • vstopnina v Great Pyramid: 25 USD,
 • vstopnina v Saint Simon Monastery v Asuanu: 5 USD,
 • vožnjo s kočijo: 10 USD,
 • izlet Snorkljanje z ladjo do Orange Island z vključenimi vodnimi športi, kosilom in pijačo: 30 USD,
 • Dessert Safari Quad Bike: 30 USD,
 • 1001 night Show: 20 USD,
 • Sinbad Submarine: 35 USD,
 • Glass boat: 20 USD,
 • vstopni vizum (na letališču): 30 USD,
 • napitnine na poti približno: 5 USD na dan,
 • riziko odpovedi: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris: cena odvisna od višine kritja, vprašajte ob prijavi.

Opombe:

 • Cena aranžmaja brez vrednosti letalske vozovnice je vezana na menjalni tečaj 1 USD = 1,1114 EUR, preračunan dne 28.12.2023. V primeru spremembe menjalnega tečaja za več kot 10% se opravi poračun 7 dni pred odhodom.
 • Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po povratku iz potovanja.
Slike

Proceed Booking