Južni Ciper – Afroditin otok strasti in ljubezni

0
Cena
od1,560€
Cena
od1,560€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

381
8 dni, let
Datumi: 12.10.
Ciper

Nič nenavadnega ni, da si vsi želimo ostati večno mladi. Iščemo in preizkušamo razne poti, ena od njih bo naše celostno potepanje po sredozemskem biseru, otoku Cipru.

Obiskali bomo rojstni kraj Afrodite – boginje ljubezni in lepote. Afrodita je boginja vsega kar je povezano z mladostjo, lepoto, ljubeznijo, strastjo in novim življenjem.

Obiskali bomo kraj, kjer je Afrodita dnevno izvajal svoj ritual kopanja in s tem ohranjala svojo lepoto in mladostni videz.

Prepusti se in zaupaj ter se z nami odpravi k Afroditi po eliksir mladosti.

Program

1. dan:Slovenija - Ciper

Ob dogovorjeni uri zbor potnikov na letališču  v Zagrebu oz. za doplačilo organiziran transfer na letališče, od koder bo po opravljenih formalnostih polet proti Cipru. Po pristanku sledi transfer v hotel, namestitev in pričetek celostnih počitnic.

2. dan:Paphos in Akamas (Afroditina kopel, plaža Lara, samostan, Kraljeve grobnice)

Po zajtrku bo čas, da se odpravimo na naše celostno spoznavanje otoka. Pot nas bo vodila na čudovito območje Akamas, kjer plaže, drevesa ter divje koze, ptice in želve predstavljajo neokrnjeno naravo in so pravi mali raj. Poiskali bomo naravno jamo obdano z zelenjem, kjer bi se naj po legendi kopala Afrodita – boginja ljubezni in lepote. Afrodita je tu vsakodnevno izvajala svoj ritual kopanja, da je ohranjala mladost in svežino. Voda bi naj imela tudi čudodelno moč, saj je prav tukaj srečala svojega svojega postavnega ljubimca, ki je tukaj pil vodo in se zaljubil vanjo. Moč vode bomo preizkusili tudi sami. Nato se bomo sprehodili do plaže Lara, kjer se nahajajo gnezdišča želve, ki tu izkopljejo globoka gnezda v mehak zlati pesek in v njih odložijo jajčeca. Obiskali bomo tudi samostan Agios Neophytos, ki ga je zasnoval puščavnik v drugi polovici 12. stoletja, ko je v gorah izdolbel jamo, imenovano »Enkleistra«. Na povratku v Paphos se bomo ustavili še na Unescovem kraju Kraljevih grobnic. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Nikozija (Turški del Cipra)

Nov dan bomo pričeli s hvaležnostjo in meditacijo, po zajtrku pa se bomo odpravili na izlet v Nikozijo, kjer bomo videli predsedniško palačo, zeleno oz. Atilovo črto, ki mesto deli na turški in grški del, mejna vrata Ledra Palace, ki so edina mejna vrata med severnim in južnim delom otoka. Po želji si bomo ogledali muzej Mevleki Tekke, ki je v otomanskih časih predstavljal pomembno socialno in kulturno središče. Videli bomo še gotsko katedralo sv. Sofije, palačo Lusignan in Bedesten. Nekaj prostega časa za nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah. Če bomo imeli srečo bomo lahko prisostvovali mističnemu plesu vrtečih se dervišev. Povratek v hotel in prosto do večerje in delavnice na temo prepričanj. Nočitev.

4. dan:Nikozija (grški in turški del)

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v Nikozijo, kjer bomo videli predsedniško palačo, zeleno oz. Atilovo črto, ki mesto deli na turški in grški del, mejna vrata Ledra Palace, ki so edina mejna vrata med severnim in južnim delom otoka. Po želji in za doplačilo si lahko ogledamo muzej Mevleki Tekke, ki je v otomanskih časih predstavljal pomembno socialno in kulturno središče. Videli bomo še gotsko katedralo sv. Sofije, palačo Lusignan in Bedesten. Nekaj prostega časa bo namenjenega nakupovanju na bazarju in v številnih trgovinicah. Če bomo imeli srečo bomo prisostvovali mističnemu plesu vrtečih se dervišev. Povratek v hotel in prosto. Nočitev.

5. dan:Agie Napa in izlet z ladjico

Po zajtrku se bomo odpravili do Agie Nape, nekdanje majhne ribiške vasice, danes enega najpomembnejših počitniških središč na otoku. Našo dušo bodo božale čudovite bele peščene plaže in turkizno morje. Prosti čas bomo namenili plaži ali pa se bomo z ladjico odpravili vzdolž vzhodne obale, s postanki za kopanje in plavanje ter kosilo. Ob dogovorjeni uri sledi povratek v hotel, prosto in nočitev.

6. dan:Limassol - Agros - Omodos - Phapos (Tovarna vrtnic, samostan)

Po zajtrku se bomo odjavili iz hotela, saj se bomo pričeli vračat na zahod otoka. Na poti se bomo podali v gorovje Troodos, kjer bomo na tisoč sto metrih n.m.v. obiskali vasico Agros, ki je znana po proizvodnji rožne vodice – vodice iz vrtnic. Sledi nadaljevanje še do naslednje tradicionalne vasice imenovane Omodos. Predstavlja edinstveno naravno okolje z arhitekturo, ki ji daje poseben značaj. Med obiskom vasice bomo skušali začutiti okolje, ki ga prežema mirna harmonija med človekom in naravo ter to zavedanje ponesti domov. Pred prihodom v Phapos bomo obiskali enega izmed najstarejših samostanov na Cipru, ki se ponaša z edinstvenimi relikvijami.  o prihodu v hotel v Phapos sledijo namestitev, večerja in nočitev.

7. dan:Phapos (prost dan)

Po zajtrku bo prost dan po vaši izbiri. Do večerje prosto za kopanje, raziskovanje okolice, nakupovanje,… Večerja in nočitev.

8. dan:Ciper - Slovenija

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Po opravljenih formalnostih polet proti domu in po pristanku slovo od sopotnikov oz. za doplačilo organiziran transfer v Slovenijo.

Cena:

 • 1560 EUR preračunano na 15 oseb
 • 1740 EUR preračunano na 10-14 oseb

Cena vključuje:

 • letalsko vozovnico in letališke takse,
 • kabinska prtljaga 10 kg in en kos ročne prtljage,
 • transfer letališče – hotel – letališče,
 • 4 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • avtobusne izlete po programu,
 • vstopnine za oglede omenjene v programu,
 • slovenskega izvajalca retreatov,
 • lokalno vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • soba 1/1: 160 EUR
 • transfer na letališče v Zagreb in nazaj: cena odvisna od kraja odhoda in števila oseb – vprašajte v agenciji,
 • doplačilo za večjo in težjo prtljago: na vprašanje,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja (bolezen): 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zavarovanje CORIS: cena odvisna od višine kritja in števila zavarovanih oseb: vprašajte v agenciji.

Opombe:

 • minimalno število potnikov: 10,
 • potujete lahko z osebno izkaznico, a za vstop v turški del Nikozije potrebujete potni list.
Slike

Proceed Booking