Santorini – potopljena Atlantida ali le mit

0
Cena
od1,260€
Cena
od1,260€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

855
8 dni, let
Datumi: 08.09.
Grčija

Velikokrat obiskujemo vsemogoče delavnice, da bi našli boljšo različico sebe in namesto, da bi se počutili bolje se ujamemo v prepričanje, da takšni kot smo nismo dovolj dobri, da premalo delamo na sebi in vso svojo energijo uporabimo za izboljšanje sebe, pozabimo pa na bistven del življenja – ZABAVO.

Tokrat se bomo odpravili na drugačno doživetje – na DOPUST.

Na tem DOPUSTU se bomo učili “lenariti”, prepustili se bomo radovednosti svojega notranjega otroka, ki  je znal z navdušenjem spoznavati  svet in se veselil vsakega novega odkritja, NAKLJUČJA, …. četudi ni bilo vse znano.

Prepustili se bomo raziskovanju otoka, čofotanju v vodi, nepredvidenim zapletom, sanjarjenju in domišljiji o Atlantidi, o tem kako smo z njo povezani…

Dovolj časa bo tako za povezovanje kot za zabavo, za raziskovanje in tudi za umik na samo, s svojimi občutki.

Bremena bomo pustili doma in dovolili naši duši, da zasije ter si dovolili izzive, ki nas bodo čakali na poti.

Domov se bomo vrnili polni na novo prebujenega navdušenja nad življenjem.

Kaj pričakovati? Neznano in novo!

Naj  nas na tej poti raziskovanja vodi naša duša.

Program

Mi in Santorini

Na čudovit grški otok z najlepšimi sončnimi zahodi – Santorini, se bomo organizirano odpravili iz Maribora na Dunaj, od koder bomo po dveh urah in pol prispeli na otok sredi južnega dela Egejskega morja. Po prevzemu prtljage nas bodo domačini odpeljali v naše pribežališče na ostankih nepotopljene kaldere.

Zakaj na kalderi?

Na kalderi bomo našli svoj mir ter si dušo polnili ob sončnih vzhodih in še lepših sončnih zahodih. Vsako jutro, vsak dan, vsak trenutek nas bo pogled na neskončno modrino, ki jo krasijo ostanki kaldere in na njih bele hiške z modrimi kupolami ter črne vulkanske plaže, navdajal z občutkom blaženosti in neomajne svobode. Tu prebivališča in hoteli niso gosto posejani, zato je na odmaknjenih predelih kaldere dovolj prostora za nas SAME. Za božanje naše duše in objeme, ki nam jih bo ponujala skrivnostna Atlantida. S Tatjano nam bo vse lažje, saj nam bo svojimi izkušnjami in znanjem pomagala k zavedanju kdo in zakaj SMO.

Prvi dnevi bodo namenjeni raziskovanju SEBE in bližnje okolice. Da bo naše poistovetenje z otokom lažje, bomo najprej obiskali muzej ter skozi interaktivno predstavitev minojske zgodovine Santorinija poiskali dokaze o povezavi med vulkanskim izbruhom in mitom o izgubljeni Atlantidi.

Ljubezen gre skozi želodec?!

Ker ljubezen gre skozi želodec in privabi nasmeh na usta ter da občutek ljubljenosti in veselja, bo čas tudi za spoznavanje grške kulinarike. Na našem popotovanju in raziskovanju se ne bomo vezali na čas, na lokacijo, še manj vnaprej izbrano hrano. Ko bomo začutili, da je čas za ta obred, se bomo prepustili in izbrali hrano, ki nam bo v tistem trenutku najbližja, najlažja in najbolj polna.

Kaj bomo spoznavali in raziskovali?

Na našem popotovanju bomo prečesali celoten otok. Na zahodnem delu otoka si bomo dušo polnili s postanki na razglednih točkah na kalderi in s počitkom na črni vulkanski plaži. Čas bo za okušanje valov, ki nas bodo mehko objemali in čutenje vulkanskega peska pod nogami, ki nas bo povezoval med seboj.

V vasici očarljivi vasici Pyross, v nekdanji prestolnici otoka bomo občudovali ohranjene srednjeveške naselbine na otoku. Labirinti vijugastih uličic, belih hišk z modrimi kupolami in okrašenimi zvoniki ter glavni trg z visokimi borovci in očarljivimi kavarnicami, nas ne bodo pustili ravnodušne. Pridružili se bomo domačinom, ki se zbirajo ob ouzu in prisluhnili zvoku njihovega pogovora, da začutimo njihovo predanost življenju.

Na severnem delu otoka bomo obiskali slikovito vasico, ki se razteza po robu pečine in ponuja čudovit pogled na celotno kaldero. Oia je znana iz številnih razglednic in je najbolj turistično obiskana destinacija na otoku, saj je znana po osupljivih sončnih zahodih in privlačnih arhitekturi v tipično belo-modri kombinaciji stavb. Živahne barve cvetja na zidovih naredijo fotografije še bolj očarljive.

Utrip prestolnice otoka – Fira (Thíra),  ki se nahaja prav tako na robu kaldere na zahodnem delu roba polkrožnega otoka, bomo zaznavali skozi sprehod med številnimi prodajalnami spominkov in lokalnih izdelkov ter skozi sprehod do vznožja kaldere – pristanišča pod mestom, po 600 stopnicah ali z jahanjem oslička, ki nas bo ponesel na svojem hrbtu. Najbrž nič od tega, ker ne bomo obremenjevali ubogih živali in ne svojih kolen, zato se bomo z gondolo spustili do vznožja, da začutimo veličino otoka pred seboj.  

Prosti čas

Po treh dneh bivanja na kalderi se bomo preselili v turistično središče na vzhodnem delu otoka, v  Kamari, ki ga obdaja črna vulkanska plaža z drobnim oz. peščenim peskom. Vzdolž obale vodi prijetna promenada, ob kateri so nanizani tipični grški lokali, ki ponujajo na obali brezplačne senčnike in ležalnike za obrok hrane ali pijačo, ki jo spiješ pri njih. Številne butične trgovinice so polne tipičnih lokalnih izdelkov, od unikatno ročno izdelanih pa vse do tistih za nekaj eurov. Tu se bomo predajali lenarjenju, plavanju in izmenjavi občutkov, ki nas bodo navdajali. Doživetje bomo nadgradili še s spoznavanjem Perrise, v katero se bomo podali z ladjico.

Kaj nam še preostane?

Vse ostale malenkosti in presenečenja naj ostanejo skrivnost in balzam za našo dušo.

In na koncu?

Prekmalu bo čas za slovo od veličastnega otoka, katerega del duše bomo odnesli s seboj domov. Od tu naprej naj bo čas le za NAS in večna obljuba, da se bomo kmalu ponovno podali na raziskovanje nove destinacije z boljšo različico samega SEBE.

Cena:

1260 EUR

Cena vključuje:

 • letalsko karto in letališke takse,
 • transfer Maribor – letališče Dunaj – Maribor,
 • 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah 3*
 • transfer iz/na letališče do namestitve prvi in zadnji dan,
 • transfer iz namestitve v namestitev četrti dan,
 • vstopnina v Muzej Atlantis,
 • meditacije in retreati,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodjo poti.

Doplačila:

 • prevozi po otoku: ena vožnja cca 1,5 do 3 EUR,
 • prehrana: cena odvisna od izbora, cene primerljive z našimi,
 • riziko odpovedi (bolezen, smrt): 43,89 EUR,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 8,50 EUR.

Opombe:

 • enoposteljna soba je na vprašanje,
 • v primeru podražitve goriva je možno doplačilo,
 • minimalno število oseb: 6.
Slike

Proceed Booking